טונוס שרירים נמוך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טונוס שרירים נמוך?
    לי
    16/10/2008

שלום. בתי בת שנה ו-3 חודשים מטופלת בפיזיוטרפיה עקב עיכוב התפתחותי . כיום היא מתיישבת בעצמה, מתהפכת, זוחלת גחון (כבר הרבה זמן) עולה על ארבע, זוחלת שני צעדים וחוזרת לגחון, בשבועיים האחרונים מושכת עצמה לעמידה בתמיכה של הלול או הספה. אנחנו במעקב אצל נוירולוג עקב היקף ראש קטן. בבדיקה הנוירולוג כתב כי טונוס השרירים של בתי תקין למעט רפלקס מוחלש מעט בברך שמאל. לילדה גם יש גמישות יתר ועד היום בשכיבה על הגב עוד מסוגלת להביא את בהונות הרגליים אל פיה וכשהיא עומדת על ארבע יש לה מעט פיסוק ברגליים. בפורום זה קראתי רבות על תנוחת האוירון ואכן כשאני מרימה אותה כך רגליה נשמטות ולא מזדקפות מעלה. שאלתי היא כיצד יכול להיות שטונוס השרירים שלה תקין (ע"פ בדיקת הנוירולוג) כשתנוחת האוירון מעידה שכן יש טונוס שרירים נמוך??? תודה וחג שמח!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טונוס שרירים נמוך?

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    16/10/2008

הי לי
    שאלה מעניינת שאלת, אני נתקלת בה לעיתים קרובות. כל איש מקצוע בתחום זה רואה את הדברים מעט אחרת ויכול להיות שאבחון אחד לא הצביע על טונוס שרירים נמוך ואחר אולי כן היה מצביע על כך. לפי כל הסימנים שנתת אני נוטה להאמין שאנחנו כן היינו מאבחנים את ביתך כבעלת טונוס נמוך- האיחור ההתפתחותי, גמישות היתר במפרקי האגן, התקופה הארוכה בה היא זוחלת זחילת גחון וכמובן "מבחן האווירון". דרך ההסתכלות שלנו והמקום ממנו אנו מגיעים, פלדנקרייז, בודק את הדברים מעט אחרת ולכן אני די בטוחה שביתך סובלת מסוג של היפוטוניה שמקשה עליה את ההתפתחות. סוג הטיפול שאני הייתי נותנת הוא חיזוק בסיסי של טונוס השרירים באמצעים מיוחדים ורק אז חיזוק וביסוס של התהליכים ההתפתחותיים תוך הקפדה רצינית על זחילת 6 שחשובה מאוד להמשך ההתפתחות ורק כשהגוף מוכן- עידוד עמידה עצמאית והליכה.
    אני מאמינה שהיכולות המוקדמות וההתפתחות בשנה הראשונה מהווים את הבסיס להתפתחות המאוחרת, להליכה בטוחה ויציבה נכונה. לכן העובדה ש"בסוף כולם הולכים" פחות רלוונטית לעומת "איך הולכים" ומהו הבסיס.
    מקווה שעניתי לך, אשמח לעמוד לרשותכם גם טלפונית או לאבחון .
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו