הרמת ראש בת 4 ח'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת ראש בת 4 ח'
    רויטל ס
    17/10/2008

שלום וחג שמח! בתי בת 4 חודשים מרימה ראש יפה בהשענות על הידיים בשכיבה על הבטן ,מתהפכת נהדר מהגב לבן מצד ימין ועכשיו מתחילה להתנסות לצד שמאל (יש לציין נטיה מזערית וכמעט לא מורגשת של הראש שמאלה)לא מתהפכת מהבטן .איך עוזרים לה או שאין צורך והיא עוד תלמד לבד? דבר נוסף בזמן שמחזיקים אותה על הידיים הראש לא עומד יציב ,כלומר נדמה שהיא מסתכלת תמיד על הריצפה . אם אני מדברת אליה לוקח לה כמה רגעים להרים את הראש לתנוחה ישרה למספר שניות ומיד חוזרת "להתבונן" למטה...זה תקין? תודה מראש רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש בת 4 ח'

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    18/10/2008

הי רויטל
    גיל 4 חודשים הוא גיל מצוין להתחלת ההתהפכויות ואני לא רואה צורך לתרגל התהפכות מהבטן, אם בעת שכיבה על הבטן המרפקים שלה נמצאים בקו האמצע, אם כתפיה בעת שכיבה על הבטן מעוגלות ורכות הרי שהתהפכות תגיעה. אני לא לגמרי מבינה את החלק השני של שאלתך,
    אני מבינה שהיא מרימה את הראש טוב בשכיבה על הבטן לכן אני שוללת צוואר חלש אבל מכיוון שהיא בכל שומטת את ראשה כשהיא על הידיים אשמח אם תבחני שוב את ראשה בשכיבה על הבטן, האם הוא יציב שם? לא נשמט? האם היא מתעייפת מהר? עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש - תשובות

רויטל ס
    22/10/2008

היי ותודה על התשובה בהמשך לשאלותייך: היא מרימה את הראש לזמן מה ,בערך 2-3 דקות , מניחה את הראש למנוחה מספר שניות ושוב מרימה. הוא לא נשמט אלא מורם יפה . רק כשמחזיקים אותה בצורה אנכית לא מחזיקה אותו .אני מנמיכה אותה ממני וגורמת לה להרים את המבט כדי שתרים את הראש וזה לא נמשך זמן רב.. אני מקווה שאני ברורה שוב תודה רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רויטל

דבי גרוס דולב
    22/10/2008

הי רויטל
    יכול להיות שהצוואר של ביתך מעט חלש, הייתי מצפה ליותר מ2-3 דקות רצופות של הרמת ראש בגיל זה. אתן לך מספר תרגילים אותם כדאי לתרגל כ-3 פעמים ביום:
    1. הרימי אותה לתנוחת אווירון מאוזנת האוויר והשאירי אותה שם כמה שניות, תרצי לראות שגופה מתנגד לכוח הכובד וכן הראש.
    2. אווירון הפוך- כשהפנים כלפי חוץ, את מחזיקה את ביתך מאזור המותניים ומטה אותה בזווית של כ-45 מעלות כך שתיאלץ להפעיל את שרירי הצוואר על מנת שלא ישמט לאחור.
    3. מהתנוחה הנ"ל להטות את התינוקת ימינה ושמאלה בהטייה קטנה כדי לגרות את הצוואר להתנגד לכוח הכובד
    4. תנסו להרבות בשכיבה על הבטן תוך לחיצות כלפי הרצפה של השוקיים, ירכיים וטוסיק- גורם להרמת ראש מאומצת.
    בהצלחה וחזרי לספר לי איך הולך,
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !! ואכן אעדכן

רויטל ס
    22/10/2008

רק כמה זמן לעשות את התרגילים? שבועיים? מתי אני אמורה להבחין בשינוי? מתי להבין שיש בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רויטל

דבי גרוס דולב
    22/10/2008

הי רויטל
    נסי את התרגילים כשבועיים- שלושה ואם לא תראי שינוי את מוזמנת להתייעץ איתי טלפונית ,להחליט על המשך טיפול ולשקול אבחון פרטי,
    בכל מקרה, בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש - תשובות

רויטל ס
    22/10/2008

היי ותודה על התשובה בהמשך לשאלותייך: היא מרימה את הראש לזמן מה ,בערך 2-3 דקות , מניחה את הראש למנוחה מספר שניות ושוב מרימה. הוא לא נשמט אלא מורם יפה . רק כשמחזיקים אותה בצורה אנכית לא מחזיקה אותו .אני מנמיכה אותה ממני וגורמת לה להרים את המבט כדי שתרים את הראש וזה לא נמשך זמן רב.. אני מקווה שאני ברורה שוב תודה רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו