מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד זחילה, תינוק בן 7.5 חודשיםעינב19/10/2008
שלום, בני בן 7.5 חודשים, מזה כחודש (ואולי אף יותר) הוא זוחל על הגחון. כשהוא זוחל - הוא משתמש רק ברגל ימין כדי לדחוף (אנחנו מנסים לתת לו קונטרה ברגל שמאל - על מנת שישתמש גם בה - אבל זה לא כ"כ עוזר). והוא לא מתרומם על 6 (נשאר תמיד על הגחון). כששמים לו כרית בתור מכשול - הוא ינסה לעקוף אותה, ואם אין ברירה הוא עולה עליה - במאמץ דיי רב, אבל לא מתרומם על 6.. 1. איך אפשר לעודד אותו להתרומם על 6 ולזחול על 6? (איזה תרגילים?) 2. מהו טווח הגילאים בו מתחילים לזחול על 6? 3. מה ניתן לעשות לגבי אי-השימוש ברגל שמאל בזחילת הגחון? בטיפת חלב אמרו לי שבגלל שאני לא מושיבה אותו - אז הוא לא עולה על 6.... (היינו בחוג ליווי התפתחותי של דבי ולמדתי ממנה שאסור להושיב תינוק שעוד לא יושב בעצמו). תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינב
דבי גרוס דולב19/10/2008הי עינב
אני שמחה שהיית בסדנא שלי ושאת זוכרת את המלצתי, לא להושיב. אין קשר בין היכולת לעלות על 6 לבין הושבה. התיישבות עצמאית מגיעה לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור ואז ישיבה. לכן כדאי לתת לתינוק להתיישב בעצמו, שיעבור את השלבים שמובילים לשם.
כדי לעודד שימוש בשתי הרגליים השכיבי את התינוק על הגב, קפלי את הברכיים שלו כך שכפות רגליו יגעו ברצפה, ברכיים קרובות והצמידי את הכפות כנגד הרצפה עד שידחוף עצמו לאחור.
טווח הגילאים לתחילת זחילת 6 הוא בין 7-9 חודשים כך שבנך ממש לא נמצא בעיכוב, את יכולה אפילו לתת לו עוד קצת זמן לבלות על הגחון, אם יעבור עוד חודש ועדיין לא יעלה על 6 חזרי אלי ואתן לך תרגילים לזחילת 6. זחילת גחון היא זחילה נהדרת ונותנת יכולות רבות של קואורדינציה והצלבות, נסי רק לעבוד על הרגל הפאסיבית כדי לשכלל את הזחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דבי, תודה על התגובה המהירה!
עינב19/10/2008אני מכירה את התרגיל שהמלצת עליו מהחוג, וכשאני עושה איתו את התרגיל - הוא לא ממש דוחף את עצמו אחורה.. הוא תמיד מסתובב לצד (מנסה להתהפך, אך הרגליים שלו תפוסות) ואז דוחף אחורה והצידה.. (וזה לוקח דיי הרבה זמן עד שהוא מזיז את עצמו, בהתחלה הוא שוכב הרבה זמן על הגב..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)