מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9 חוד' (7 וחצי מתוקן)רוני08/07/2007
הי
הבן שלי הוא כיום בן 9 חוד', ובן 7 וחצי מתוקן (נולד פג)
כבר יותר מחודש שהוא עומד עמידת 6 ו 4 ושולט בהן מאוד יפה.
הוא התחיל להתהפך יחסית מאוחר (אני חושבת, אני אפעם לא מצליחה לעקוב אחרי הגיל הכרונולוגי והמתוקן...) וכיום הוא מתהפך הרבה אבל אני לא בטוחה כמה זה בא לו בקלות (הוא לרוב קודם מסובב את הראש לכיוון הרצוי ואז משוך את כל הגוף לכיוון הזה- זה תקין?)
כשהוא בעמידת 6/4 הוא לעיתים מכוף את עצמו קצת הצידה כמו לפני ישיבה. ניסיתי כמה פעמים להוריד אותו מהמצב הזה לישיבה אבל הוא היה מאוד לא יציב אז הפסקתי (האם נכון להמשיך?)
הוא לא זוחל גחון, כנראה דילג מעל השלב הזה.
האם מבחינה התפתחותית הוא תקין? האם יש תרגילים שניתן לבצע בכדי לעודד אותו לזחילה? (אנהי שמה לו חפצים קדימה אז הוא תמיד מוצא שיטות להגיע אליהם שהן לא זחילה..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב08/07/2007שלום רוני
תחילה עלי לציין שחשוב להתייחס אל גילו המתוקן של תינוקך, דהיינו התפתחותו תיבחן כשל זו של תינוק בן 7.5 חודשים.
את מעלה פה מספר נקודות, אז תחילה אציין שזהו גיל מצוין להתחיל להיעמד על 4 אבל יחד עם זאת הייתי רוצה לראות שההתהפכויות שלו יהיו תכופות וחופשיות. האם ההתהפכויות שלו נראות כמו היזרקות לכוון ההתהפכות? האם הוא נוקשה? "שרירי"? אני מנסה להבין האם יש לבנך מתח בשרירים.
בנוסף אני מנסה להבין מדוע דילג על זחילת גחון שמכילה המון איכויות שכדאי לעבור בהן.
נשמע שאכן בנך מנסה להתיישב, האם גבו זקוף בזמן נסיונות ההתישבות?
כדאי לשקול סוג של איבחון, סתם כדי לראות מה מפריע לבנך וגם עכב היותו פג שכן פעמים רבות לפגים ישנם מספר קשיים שאפשר לסייע להם להתגבר עליהם
את מוזמנת להתיעץ איתנו או עם אחות טיפת חלב
בהצלחה
דבי גרוס
מדריכה להתפתחות תינוקות 052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה....
רוני09/07/2007תודה על התשובה. ההתהפכויות הן תכופות ביותר אבל לדעתי הן לא משוחררות לגמרי, אבל אולי זה רק נדמה לי. לדוג' - בעת התהפכות מהגב לבטן הוא קודם מסובב את הפנים לכיוון המזרון ורק אז כל הגוף מסתובב אחריו. לפעמים יד אחת נשארת לו תקועה אבל הוא משתחרר מזה מאוד מהר.
אני לא מרגישה שהוא נוקשה בכלל אבל הוא כן יחסית מאוד שרירי לילדים אחרים שאני רואה.
אין לי משוג מדוע דילג על זחילת גחון אבל זה בכלל לא מעניין אותו. בימים האחרונים הוא מתקדם לכיוון חפצים שאני שמה טיפה רחוק ע"י זה שהוא זורק את הגוף- עומד על 6 ואז זורק את עצמו טיפה 'קדימה ואז שוב עומד על 6 ונזרק טיפה קדימה וכך מגיע ליעד.
בעת התיבשות גבו לא זקוף- הוא מטה את הגוף הצידה ע"י קיפול הברכיים לצד אבל מכיוון שהידיים מונחות על הרצפה הגב לא ישר.
ביום חמישי אני אצל רופא התפתחותי של קופת חולים אבל אשמח לשמוע עצות נוספות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רוני
דבי גרוס דולב09/07/2007לא נשמע לי משהו חריג וקשה לי לדמיין את מה שאת מתארת.
לכי לרופא ההתפתחותי ואם עדיין תרצי עוד דיעה את מוזמנת לפנות אלינו.
אני חייבת לציין שהראייה שלנו את הדברים מעט שונה מזאת של רופאים התפתחותיים, אנו נותנים
תשןמת לב מיוחדת לדקויות שלדעתינו יש להן השפעות שונות על ההמשך ובכלל ראייה מערכתית ואחרת.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואת תמיד מוזמנת להתייעץ עימנו
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)