מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת גחוןשני20/10/2008
הבן שלי בן 7 וחצי חודשים מתהפך לשני הכיוונים ומסתובב סביב ציר אבל לא זוחל.. הרופאה בטיפת חלב אמרה לי שהידים שלו קצת חלשות והוא מפצה על זה עם הגב הכוונה שהוא על הבטן ורוצה להגיע לצעצוע הוא שולח יד ומקמר את הגב היא אמרה לי לשים אותו על הבטן ולהחזיק לו את הגב ישר ולגרות אותו עם צעצועים להרים את היידים.. התרגיל הזה קשה בעיקר לי רציתי לדעת עם יש עוד תרגילים שאני יכולה לעשות איתו? אני אשמח מאוד לעזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
דבי גרוס דולב20/10/2008הי שני
קצת קשה לתת תרגילים כשאינני יודעת מה האבחון שלי היה לו ראיתי את בנך. האם החולשה היא רק בידיים? האם קימור הגב אכן קורה בגלל חולשה בידיים?
בכל מקרה אתן לך מספר תרגילים בהתאם למה שכתבת, נסי אותם וחזרי לספר לי אם הם עוזרים לכם:
1. בשכיבה על הבטן אנחנו מנסים לגרות את התינוק להושטת יד אחת ולהשענות על יד שנייה ע"י צעצוע אהוב המושט ליד בגובה ורוחב הכתף.
2. מריצה- מתוך שכיבה על הבטן תומכים בבית החזה ובאגן ואז מרימים את גוף התינוק מהרצפה, מטים את פלג הגוף העליון טה כדי שתהיה הושטת ידיים לרצפה והשענות עליהם. אם מרגישים השענות, מרפים מעט מהיד התומכת בבית החזה.
3. לגרות את התינוק לסיבוב סביב ציר יזום, הלוך ושוב לשני הצדדים.
4. להניח את התינוק על כרית גבוה עם פלג גוף עליון לכיוון הרצפה כך שתיווצר השענות על הידיים ואז לנסות לעודד את התינוק לעבור את הכרית תוך השענות על הידיים ובעזרת צעצעוע מעבר לכרית.
5. על כדור פזיו ,בשכיבה על הבטן, לנדנד קדימה ואחורה ולשים צעצעוע על הרצפה לעידוד הושטת ידיים מטה בזמן הגלגול קדימה.
שיהיה בהצלחה ומחכה לשמוע איך הולך
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה על התשובה
שני21/10/2008אני אנסה לעשות איתו את התרגילים.. לגבי תרגיל 4 אני אמורה לשים אותו שישען על כפות הידיים או על האמות? בדרך כלל כשאנחנו עושים ככה אם אני שמה אותו על כפות הידיים הוא נופל ואם אני שמה אותו על האמות הוא פשוט מקמר את הגב ומסתובב... ועוד דבר ששמתי לב אליו זה שהוא נשען הרבה על יד שמאל וכשאני מנסה לגרות אותו אם צעצוע שישען על יד ימין וישחק אם יד שמאל אז לוקח לו זמן להושיט את יד שמאל והרבה פעמים כשמושיט אותה אז יד ימין עולה אוטומטית למעלה אבל מכופפת כמו מטוס רק היד לא מתוחה.. יצא לי קצת ארוך ואני מקווה שהבנת מה ניסיתי להגיד כאן, תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל זה כן הקניית הרגלים?
שני22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)