הרמת ראש ורגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרמת ראש ורגליים
    טלי
    23/10/2008

הבן שלי בן חודשיים וחצי וישן רק על הבטן, הוא ישן המון וכמעט שאין "זמן" לשחק ולחזק את השרירים. כשהוא ער בכל זאת הוא מרים יפה מאוד את הראש ואפילו התהפך פעמיים באופן לא מודע-רצוני הוא משמיע קולות של מאמץ רב, אך עד שהוא לא בוכה אני לא עוזרת לו. הוא מרים את הרגלים מאוד מאוד גבוה ואני חושבת שזה מה שגורם לו למאמץ, השאלה היא אם לעשות משהו או לא כי בסך הכל הוא מרים גם את הרגליים וגם את הראש מאוד יפה... תודה רבה טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש ורגליים

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    23/10/2008

הי טלי
    אם בנך מרים את רגליו בעת שכיבה על הבטן הרי שמדובר בקושי אמיתי ובסוג של שיבוש. הרמת רגליים וראש יחד עלולים להצביע על קיצור של שרירי הגב ולעיתים גם להתהפכות בלתי נשלטת מבטן לגב שכן הראש מוביל להתהפכות. תינוק איננו אמור להרים את רגליו בעת שכיבה על הבטן.
    התרגילים שאתן לך אמורים לעשות את ההיפך, התארכות שרירי הגב והגברת היכולת להתעגל ולהרפות:
    1. בשכיבה על הגב הרימי את רגליו של התינוק לכיוון הראש כשהיד שלך תומכת ומרימה את הטוסיק, אנו רוצים לראות את הגב מתארך ואת הבטן מרפה- ההיפך מהתבנית התנועתית זה נמצא בנך.
    2. להרבות בתנוחת ערסול מעוגלת+ תוספת של תנועה או קפיצות על כדור פזיו כדי להקל עליו את ההתעגלות.
    3. על כדור פזיו להשכיב על הבטן ולגלגל קדימה ואחורה.
    4. בעת שכיבה על הבטן תני לחיצות כנגד הרצפה על השוקיים, ירכיים והטוסיק, השאיר שם כמה שניות.

אשמח לשמוע איך הולך ואם אתם רואים שיפור
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו