התפתחות מהירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות מהירה
    מיטל
    24/10/2008

שלום, יש לנו תינוקת בת חמישה וחצי חודשים. כל ההתפתחות שלה עד כה הייתה מאוד מהירה ומוקדמת מהצפוי. היא התחילה להרים ראש בגיל שלושה שבועות, התחזקה מאוד ותהפכה בגיל שלושה חודשים לשני הכיוונים. בגיל ארבעה חודשים היא כבר נעמדה על שש ולפעמים גם על ארבע (הטוסיק באוויר) והתחילה להתקדם במעיין קפיצות. היום היא זזה ממקום למקום במהירות בעזרת השיטה הזאת ולאחרונה היא נתלת על כל מיני דברים (מסגרת המיטה, או היד שלנו כשאנחנו יושבים לידה לשחק) ואז היא מושכת את עצמה לישיבה על הבירכיים ולפעמים לעמידה. שמעתי שלא מומלץ לדלג על שלבים ואני חוששת שהיא תדלג על זחילה ו/או ישיבה. האם יש משהו שעלינו לעשות או לא לעשות? האם התפתחות כזו היא לא בריאה? עד עכשיו התייחסנו לזה בהומור, וחשבנו שהיא פשוט דומה לאבא שלה (בחור מפוצץ באנרגיות...). תודה! מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מהירה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    24/10/2008

הי מיטל
    את צודקת חשוב מאוד לא לדלג על שלבים בהתפתחות מפני שעליהם מושתתים השלבים הבאים
    ובמיחוד זחילת 6 שאחראית על שלבים חשובים כמו חיזוק חגורת כתפיים ועוד.
    אז יש דבר כזה- התפתחות מהירה מידי, אחת הסיבות לזה היא גם דילוג על שלבים וגם אי השתהות בכל שלב ושלב.
    בוודאי שיש מה לעשות עם התפתחות מהירה ועם דילוג על שלבים אבל אי אפשר לעשות זאת ללא אבחון, יש לבדוק מדוע היא קופצת קדימה, מדוע היא מנסה להיעמד לפני שהיא מתיישבת, מהו השיבוש שגורם לזה. פעמים רבות מדובר בזקיפת יתר של עמוד השדרה שמקשה על התעגלות הגב,
    התעגלות גב נדרשת לזחילת 6 ולהתיישבות עצמאית. אבל זוהי רק הערכה.
    אני ממליצה לשקלמפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת אבחון מדויק וללימוד תרגילים,
    אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו