בני בן ה-9 חודשים אינו זוחל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה-9 חודשים אינו זוחל
    עופרה
    27/10/2008

שלום רב, אני אמא לתאומים בני 9 חודשים {בת ובן}. בתי כבר זוחלת קדימה ומתיישבת באופן יוצא מן הכלל. בני, מעדיף עדיין לשכב על הגב ולהתגלגל מצד לצד. שמתי לב שהוא שוכב על הבטן הוא מרים את הישבן, מקפל חצי רגל אבל במקום לזחול אחורה הוא נשכב על הצד. הרופאה בטיפת חלב המליצה לי לקחת אותו להתפתחות הילד ואני קצת מעדיפה לחכות עם זה. האם אני טועה במחשבה שלי או שיש סיכוי שהוא יתחיל לזחול לבד. אציין כי בזמן שהם יושבים בעגלה הוא מתרומם לישיבה מלאה ללא עזרה. דרך אגב, מה זה אומר שהם מכניסים את כפות רגליהם לתוך הפה? אודה לתשובתכם, עופרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לעופרה

דבי גרוס דולב
    27/10/2008

הי עופרה
    בין זוגות רבים של תאומים ישנם הבדלים בהתפתחות. בנך אכן מאחר מעט בהתפתחותו המוטורית ואני בד"כ לא ממליצה לחכות עם זה. פעמים רבות, איחור בהתפתחות מצביע על קושי כשלהו במערכת שדכאי ורצוי לעזור לו. יש כמובן סיכוי שהוא יתחיל לזחול לבד אבל קשה לי לדעת מתי וכיצד, האם זה יבוא עם פיצוי תנועתי כשלהו או לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברח לי.. המשך.

דבי גרוס דולב
    27/10/2008

התישבות דרך שרירי הבטן איננה התישבות מאורגנת. שתישבות נכונה ומאורגנת היא כזאת שקורת דרך עמידת 6, הטיית הטוסיק לאחור וישיבה.
    מכיוון שאנני יודעת מה הסיבה לקושי של בנך לא אוכל לתת לך תרגילים. אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק ותרגילים לתרגות יומיומי בבית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על היחס ומתן התשובה

עופרה
    28/10/2008

אחרי התלבטות החלטתי לפנות להתפתחות הילד ולקבל עזרה. אני מקווה שאין בעיה רצינית והכל יפתר במהרה. שוב, הרבה תודה על היחס. המשך יום נפלא - עופרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על היחס ומתן התשובה

עופרה
    28/10/2008

אחרי התלבטות החלטתי לפנות להתפתחות הילד ולקבל עזרה. אני מקווה שאין בעיה רצינית והכל יפתר במהרה. שוב, הרבה תודה על היחס. המשך יום נפלא - עופרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו