תינוק בן שלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שלושה חודשים
    שרית
    28/10/2008

היי אני אימא לאיתמר בן שלושה חודשים. הוא רגיל לשכב על הבטן אך לאחרונה אני שמה לב שהוא מרים גם את הרגליים שמרים את הראש.(לא תמיד). האם זה תקין? האם זה קורה בגלל שהוא יושב בטרמפולינה כמה שעות ביום(לא רצוף). כמו כן הוא החל להסתובב מהגב אל הצד (לפני יומיים).הוא מגיע לחצי היפוך כלומר אל הצד ונשאר שם באופן יציב? האם זה תקין? איך אני יכולה לקדם אותו ולחזק את שרירי גופו? האם כדאי לקנות כדור ולעשות איתו תרגליים שונים כדי לחזק את גופו? תודה על העזרה העצות שלכם מאוד יעילות ושימושיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    28/10/2008

הי שרית
    שכיבה על הבטן עם הרמת רגליים היא די קשה עבור התינוק וכדאי לנסות לעזור לו,
    בזמן שכיבה על הבטן לחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים וטוסיק והשארי כמה שניות בכל נקודה,
    בנוסף בשכיבה על הגב הרימי את רגליו לכיוון הראש כשהטוסיק מורם גם הוא, הלוך ושוב וזאת כדי לתת לו התעגלות ולשבור את התבנית התנועתית ההפוכה שיש לו.

ההתהפכות עד הצד היא בדרך להתהפכות מגב לבטן, זה בסדר גמור ואם את רוצהל לעודד אותו לסיים את הסיבוב תחזיקי את הברך שלו כנגד הרצפה כשהוא על הצד ותגרי אותו לסיום ההיפוך עם צעצוע מעט מרוחק.

אם לא ידועה אף בעיה בטונוס השרירים הרי שאין צורך בתרגילים ספציפיים על הכדור ובכלל.

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו