מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה וחודשהילה03/11/2008
ביתי נולדה בשבוע 36. קצב ההתפתחות שלה הוא כזה: בגיל 5 וחצי חודשים התחילה להתהפך מבטן לגב כאשר בגיל חצי שנה עשתה זאת במהירות יותר. בגיל חצי שנה התחילה להתהפך מהגב לבטן אך בקושי ומגיל 7 חודשים עשתה זו בחופשיות. מגיל 7 חודשים התחילה גם להסתובב סביב צירה. בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון בגיל 9 חודשים התחילה לעמוד על 6 אך לא לזחול בגיל 9 חודשים וחצי התחילה להתיישב מעמידה על 6 בגיל 10 וחצי חודשים עזבה את הגחון ועברה לזחילה על 6 וגם להעמד בתמיכה וללכת לאורך רהיטים כיום היא בת שנה וחודש היא הולכת יותר מהר לאורך רהיטים ומסתובבת סביב רהיטים (ז"א היא יותר מהירה) היא גם מזמן נעמדת ותופסת ביד אחת אך לא מצליחה להחזיק את עצמה מבלי לאחוז וזה מאוד מטריד אותי מדוע היא לא יציבה בכדי לעמוד מבלי לתפוס בכלום? כמו כן היא התחילה לדחוף כיסא וללכת איתו אך רק מס' צעדים כי היא מפחדת כאשר הוא מתחיל לזוז. השאלות שלי הם : מה דעתכם לגבי זה שהיא עדיין עומדת רק בתמיכה ולא עומדת ועוזבת ידיים? ומה לגבי ההליכה? מגיל 11 חודשים היא הולכת לאורך רהיטים ועדיין לא הולכת לבד? האם יש כאן עצירה בהתפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודש
שירי קאשי03/11/2008הי הילה,
בהתחשב בכך שביתך נולדה חודש לפני הזמן הרי שמגיעות לה מעט הנחות בקצב ההתפתחות המוטורית. סה"כ ההתפתחות שלה היתה תקינה. גם ההליכה נשמעת קרובה ואין מה לדאוג מכך שעדיין לא הולכת באופן עצמאי. כן חשוב לחזק אותה ולעבוד על שיפור שיווי המשקל על מנת שתוכל לפתח מיומנויות הליכה טובות יותר והליכתה תהיה יציבה יותר.
תרגילים:
1. כל תהליך של תנועה במרחב מפתח שיווי משקל - הנפות, שינויי תנוחות החזקה, נדנדה וכו'.
2. להושיבה על כתפי ההורים ולהטות את הגוף לאט ובעדינות כל פעם לכיוון אחר.
3. על כדור פיזיו להושיבה בישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה) ולהטות לאט לכל הכיוונים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תינוקת בת שנה וחודש
הילה04/11/2008תודה שירי על התשובה . אני משתפת אותך בכך שאני לא ישנה בלילה בגלל דאגה לקצב ההתפתחות.עד איזה גיל אני אמורה לצפות להליכה עצמאית בכדי שאני אדע אם יש בעיה וצריך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
שירי קאשי04/11/2008הי הילה,
כאמור בהתחשב בגילה המתוקן הרי שאינה בעיכוב ואת יכולה לישון בלילה. כן יש צורך לעבוד על שיווי המשקל ומיומנויות אחרות הקשורות בהליכה כבר מעכשיו. במידה ואינה מתחילה ללכת בחודשיים הקרובים אני ממליצה על קבלת עזרה ממדריכת התפתחות (אבל עדיין אין צורך לדאוג)
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)