לא מניחה ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מניחה ראש
    אני..
    10/07/2007

ביתי בת שבעה וחצי חודשים, היא נמצאת זמן רב במהלך היום על הבטן אך עלי להודות שבשל האזהרות המלחיצות היא בעיקר עושה זאת מגיל חודשיים. מבחינה התפתחותית היא מתהפכת לשני הצדדים, מסתובבת סביב צירה בשניות, מוחאת כפיים ומשמיעה קולות שונים ומגוונים. עם זאת, היא אינה זוחלת (מעט אחורה) ובשום אופן לא מוכנה להניח את הראש בשלווה כאשר היא שוכבת על הבטן. שהיא מתעייפת קצת, היא טומנת את ראשה ישר בתוך השטיח, אך חלילה לא תניח אותו ברוגע על הצד. 1 האם מדובר בהתפתחות תקינה? 2. מה אפשר לעשות כדי לעודד אותה לשחרר?3. האם זה תקין שהיא אינה זוחלת? היא מאוד ארוכה יחסית ולכן שהיא רוצה להגיע לדברים היא מותחת את כל גופה ומצליחה להשיג את רצונה. תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מניחה ראש

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    11/07/2007

הי נועה,
    נשמע שלבתך קיים סוג של מתח בשרירים שלא מאפשר לה להניח את הראש. מתח כזה ניתן לשחרר על ידי עיסויי בבית החזה ובשכמות, טפיחות, שפשופים וכו. בכל אופן כמו שאת מבינה באמת מאוד חשוב להתפתחות המוטורית לשכב על הבטן וכמובן עוד יותר חשוב לעשות זאת בנוחות. חשוב לנסות לעזור לבתך לשכב על הבטן בנוחות ולהיות מסוגלת להניח את הראש ולנוח מפעם לפעם.
    אני מצרפת לינק לכתבה בנושא שיפור השכיבה על הבטן. מקווה שתמצאי בה תרגילים שיעזרו.
    אשמח אם תעדכני אותי
    http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כך_תגרמו_לתינוק_לשכב_על_הבטן_
    קריאה מהנה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    11/07/2007

שלום
    גיל שבעה וחצי חודשים הוא גיל מצוין להתחלה של זחילה ונשמע שביתך נמצאת שם.
    אל מה שכדאי לתת את הדעת זה לעובדה שביתך אינה מניחה את ראשה, קושי בהנחת הראש מצביע פעמים רבות על מתח מוגבר באזור הצוואר וחגורת הכתפיים. על מנת לסייע לה בכך את יכולה לתת לה באזור זה סוגים שונים של מגע עמוק:טפיחות ( לא חלשות..), לחיצות, שפשופים נמצים ובכלל כל סוג של מגע עמוק ומרפה. בנוסף אפשר לעשות עבודה על כדור פזיו, להשכיב את ביתך על הכדור, על הבטן, להתחיל בנדנודים קדימה ואחורה ובמקביל לטפוח על אזור הכתפיים כדי ליצור הרפייה, התעגלות והנחת ראש.
    שימי לב האם ביתך בעלת מתח בשאר הגוף? האם היא "שרירית"? אני מנסה להבין האם לביתך יש טונוס שרירים גבוה. חזרי אלי עם תשובות ןנמשיך את הדיון.
    בהצלחה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מניחה ראש..המשך

אני..
    11/07/2007

דבי שלום, ותודה על תשובתך. לא נראה שהיא סובלת ממתח שרירים נוסף למעט בצוואר. עד גיל שישה חודשים הלכנו לשעורי פלדנקרייז וגם המדריכה לא ציינה זאת. יתכן שזה קשור אך היום שמתי לב שכאשר היא על הבטן, רגל ימין שלה, היא מעט באויר, בעוד ששמאל מחוברת יותר למזרן, שהיא מסתובבת (לשני הכוונים) את עיקר העבודה עושה רגל שמאל. בנוסף, שאני הופכת אותה מגב לבטן ולהפך (ההתהפכות היא מהרגל, כמו שלמדנו בחוג) התנועה היא נוקשת יותר עם רגל ימין. זה קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנועה

דבי גרוס דולב
    11/07/2007

נשמע שיש איזושהי התעגלות של החלק האחורי של גופה, התקשתות. רגל ימין שבאוויר והראש הזקוף יוצרים קשת, כל הקו הזה מעט מתוח לדעתי.
    שוב, אני ממליצה על סוגי המגע העמוק שהזכרתי קודם לכן ושימוש בכדור כדי ליצור את התבנית ההפוכה מזו שאליה היא רגילה. בנוסף, בזמן שהייה על הבטן לחצי את שתי רגליה כנגד הרצפה כדי ללמד אותן להניח את רגלה הימנית. מתח כזה עלול מעט להפריע בהתפתחות, אז כדאי לשים לב ולעכוב אחר התפתחותה של ביתך.
    אם יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלינו.
    בהצלחה, דבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה נוספת

עינת דולב-הדס
    12/07/2007

הי נועה,
    אם באמת מדובר בהתקשתות של חלק הגוף החיצוני כמו שזה נשמע וכמו שבוגרת צעד ראשון דבי דולב ניסתה לאבחן, הייתי ממליצה גם להשכיב את בתך על כדור פיזיו אבל הפוך, על הגב. כלומר להניח אותה ולהגזים את התנוחה שהיא ממילא עושה והיא הקשת אבל כאשר הכדור תומך בשאר השרירים וחלקי הגב מתוך ההישענות עליו. עשי זאת תוך כדי ניעות קלות על הכדור. העיקרון הוא להניח לגוף לנוח במצב התנוחתי אליו הוא רגיל, בדרך זו השרירים האחוריים שמכווצים בדרך כלל ובגלל זה נוצרת הקשת נמצאים במצב מנוחה כי הכדור תומך בגוף ואילו השרירים הקדמיים שמתארכים בדכ מתארכים עוד יותר ומגדילים את טווח התנועה שלהם. זו דרך טובה להרפות מתח שרירי מיותר הגורם להקשתה בגב.
    אשמח לשמוע עידכונים
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו