מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטיתרחל05/11/2008
הילד שלי בן שנתיים הוא ילד שעשה הכל לאט יותר אבל עשה. עד גיל 9 חודשיםלא זחל מגיל 9 חודשיםבאותו חודש נכנס לגן , התחיל לזחול ולשבת אחרי שבועיים, התחיל ללכת בגיל שנה וחצי , עדייןלא מדבר,הליכה מסורבלת, היה לו חשש לעקמת בגב, כרגע נמצא בבדיקות. ממש קשה לי הוא הילד הראשון שלי אני לא יודעת אך להתמודד עם כל הבדיקות והדאגות מבדיקה לבדיקה. נעשו לו בדיקות MRI, בדיקת מוח בשינה טבעית, הכל יצא תקין. כרגע חוששים שאין לו מחלה גנטית בגלל שהוא גדולמגילו ועיכובההתפתחות שלו רוצים לשלוח בדיקת גנים לחוולשהבדיקה עולה לי 5000 שח, אני כמובן יעשה לילד את הבדיקה, אבל נפשית אני אכולה מבפנים, הלב שלי בוכה ללא הפסק, למרות כל החום והאהבה שאני מקבלת מכל משפחתי.אך מתחזקים???יש מקרים שילשים מצליחים להדביק פערים???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם אמא שמוכנה להרגיע
הילה06/11/2008רחל חמודה אני לא מבינה מה הבהלה הרבה ילדים מתחילים לזחול ולהתיישב מגיל 9 חודשים והרבה ילדים גם מתחילים ללכת בגיל שנה וחצי אז למה כל כך מדאיגים אותך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטית
שירי קאשי06/11/2008הי רחל,
איני יודעת האם יש סיבות מיוחדות בגינן חוששים ממחלה גנטית או שזו בדיקה שעושים ליתר בטחון. מההיבט ההתפתחותי ישנם ילדים רבים עם עיכובים משמעותיים בהתפתחות אשר אינם סובלים ממחלה גנטית כלשהיא או שסובלים מקשיים מוטורים קשים יותר או קלים יותר אך בסופו של דבר משלימים את הפערים וגם אם בעיכוב גדול הרי שבסופו של דבר התפתחותם תקינה. בכל מקרה התייעצו עם הרופא לגבי חששותיו והסיבות לכך ואני מאחלת לכם כי הדיקה תראה תוצאות טובות ותאפשר לכם להרגע ולהתפנות לעבוד על הדבקת הפערים המוטורים בלב שקט יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)