עיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטית
    רחל
    05/11/2008

הילד שלי בן שנתיים הוא ילד שעשה הכל לאט יותר אבל עשה. עד גיל 9 חודשיםלא זחל מגיל 9 חודשיםבאותו חודש נכנס לגן , התחיל לזחול ולשבת אחרי שבועיים, התחיל ללכת בגיל שנה וחצי , עדייןלא מדבר,הליכה מסורבלת, היה לו חשש לעקמת בגב, כרגע נמצא בבדיקות. ממש קשה לי הוא הילד הראשון שלי אני לא יודעת אך להתמודד עם כל הבדיקות והדאגות מבדיקה לבדיקה. נעשו לו בדיקות MRI, בדיקת מוח בשינה טבעית, הכל יצא תקין. כרגע חוששים שאין לו מחלה גנטית בגלל שהוא גדולמגילו ועיכובההתפתחות שלו רוצים לשלוח בדיקת גנים לחוולשהבדיקה עולה לי 5000 שח, אני כמובן יעשה לילד את הבדיקה, אבל נפשית אני אכולה מבפנים, הלב שלי בוכה ללא הפסק, למרות כל החום והאהבה שאני מקבלת מכל משפחתי.אך מתחזקים???יש מקרים שילשים מצליחים להדביק פערים???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סתם אמא שמוכנה להרגיע

הילה
    06/11/2008

רחל חמודה אני לא מבינה מה הבהלה הרבה ילדים מתחילים לזחול ולהתיישב מגיל 9 חודשים והרבה ילדים גם מתחילים ללכת בגיל שנה וחצי אז למה כל כך מדאיגים אותך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי וחשש למחלה גנטית

שירי קאשי
    06/11/2008

הי רחל,
    איני יודעת האם יש סיבות מיוחדות בגינן חוששים ממחלה גנטית או שזו בדיקה שעושים ליתר בטחון. מההיבט ההתפתחותי ישנם ילדים רבים עם עיכובים משמעותיים בהתפתחות אשר אינם סובלים ממחלה גנטית כלשהיא או שסובלים מקשיים מוטורים קשים יותר או קלים יותר אך בסופו של דבר משלימים את הפערים וגם אם בעיכוב גדול הרי שבסופו של דבר התפתחותם תקינה. בכל מקרה התייעצו עם הרופא לגבי חששותיו והסיבות לכך ואני מאחלת לכם כי הדיקה תראה תוצאות טובות ותאפשר לכם להרגע ולהתפנות לעבוד על הדבקת הפערים המוטורים בלב שקט יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו