מבולבלת לגבי שכיבה על הבתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת לגבי שכיבה על הבתן
    lir f
    09/11/2008

שלום רב , בני בן חודשיים והשינה הטובה ביותר שלו היא על הבתן , אני מבינה שהסיבה שלא ממליצים לתינוק לישון על הבתן היא בגלל מקרי " מוות בעריסה " ( לא עלינו...) אשמח אם תסבירו לי מה הפעולה שממנה מפחדים כי אני לא מבינה את הקשר לכך במיוחד אם הילד מעביר את הראש מצד לצד ומרים אותו שאלה נוספת עד איזה גיל לא ממליצים לשכב על הבתן ( בשינה ) ? דבר נוסף האם זה בסדר שהתינוק יישן על הבתן עם " בייבי סנס" ? תודה מראש על תשובתכם ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה ללירון

דבי גרוס דולב
    10/11/2008

הי לירון
    לגבי שינה על הבטן- הסתבר והתגלה שסטטיסטית, רוב מקרי המוות בעריסה קרו בעת שינה על הבטן. עדיין לא ברורה לגמרי הסיבה לתופעה הכואבת אבל ההמלצה היא לא לתת לישון על הבטן ללא השגחה בשל הסטטיסטיקה ולא כי תנוחת הבטן עצמה היא הגורם.
    כדי לדעת עד מתי תופסת ההמלצה צריך לברר עם טיפת חלב או משרד הבריאות. לגבי ביבי סנס, אינני יכולה להמליץ או לשלול, אינני סמכות בנושא מכשירים מניעתיים אלה וזוהי החלטה שלכם בלבד האם לסמוך על זה או לא. אני מבינה את הדילמה כי תינוק אכן ישן טוב יותר על הבטן בד"כ ורק אתם תצטרכו להכריע בשאלה של נוחות ושקט מול בטחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה על תשובתך עוד שאלה בנושא

lir f
    10/11/2008

האם העובדה שהילד מסובב את ראשו מצד לצד ללא בעיה ומרים אותו בזמן שכיבה על הבתן לא מספיקה בכדי שילד ישן על הבתן ללא חשש ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    10/11/2008

הי לירון,
    המלצות משרד הבריאות אינן מדברות או מבדילות בין ילדים בשלבי התפתחות שונים או עם בשלות תנועתית שונה. ההמלצה הינה גורפת וזאת בשל העובדה כי עדיין לא ידועים כלל הגורמים לתופעה. ההנחיות כפי שכתבה דבי מבוססות רק על סטטיסטיקה יבשה ולמעשה לצערנו התופעה יכולה לקרות גם אם מקפידים על כל ההנחיות. הקפדה על ההנחיות מפחיתה את הסיכוי לתופעה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :-)

lir f
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך

lir f
    10/11/2008

אך עוזרים לילד לישון על הגב כי הוא לא ישן בכלל טוב על הגב אני הרבה לידו מלטפת ומעסה וזה לא עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    11/11/2008

הי לירון,
    לשיפור השינה צריך לעזור לו להגיע לנינוחות והרפייה מלאה. זה אכן קשה יותר על הגב אבל עיסויי לפני השינה יכול לעזור. כמו כן כיוון שהוא עדיין קטן, ניתן להרדימו בערסול (על הידיים, במנשא או בפוף). השינה בערסול היא הרבה יותר עמוקה והגוף רפוי לחלוטין. המעבר מערסול לגב עשוי להיות יותר קל עבורו. במהלך היום, תחת השגחה ניתן גם לתת לו לישון מעורסל בתוך פוף. זה עונה על הדרישה לשכב על הגב אך מספק את ההרפייה ואת תחושת הבטחון מעצם היותו של הגוף מעוגל וסגור לעומת השכיבה על הגב שבה הגוף פרוס וחשוף לגירויים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה .. אני בהחלט יתחיל לעשות

lir f
    11/11/2008

כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו