מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבור?אמא15/07/2007
בני בן שנה + 10 מתקשר מגיל מאוד צעיר בדרכו, מעטות הפעמים אשר לא ידעתי מה הוא רוצה, כיום הוא מדבר מאוד יפה ואומר משפטים בעלי 3 עד 4 מילים (ללא מילות יחס) ישנם מילים שכאשר הוא אומר אותן הוא נשמע כאילו מדבר מהאף. לדוגמא האותיות: ו', ל',ס', ש',צ', פ'.
רציתי לדעת האם זה תקין? יש לציין שבבדיקת השמיעה בגיל שנה שעשינו בטיפת חלב הכל היה בסדר גמור. האם עליי לערוך בדיקת שמיעה נוספת אולי איננו שומע טוב ולכן לא יודע כיצד לבטא את האותיות הנ"ל?
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדיבור
דבי גרוס דולב15/07/2007שלום,
זהו אמנם אינו תחום התמחותי אך אנסה לענות לך. בגילו של בנך עדיין לגיטימי לא לדעת לבטא את כל האותיות והעיצורים. לא נראה לי שיש צורך בבדיקת שמיעה נוספת וככל הידוע לי פנייה לקלינאית תקשורת נעשית בשלב הרבה הרבה יותר מאוחר . לכל ילד יש את הקצב שלו וסטייה מהנורמה נמדדת בשלב מאוחר הרבה יותר
בהצלחה
דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת היא..
אמא16/07/2007שזה בדיוק מה שאני חשבתי פשוט החלטתי לפנות בשאלה אליך מכיוון שחברה העירה את תשומת ליבי לעניין וערערה קצת את הביטחון שלי לגבי מה שאני מרגישה, מרגיש לי שבני מדבר יחסית לגילו בצורה נפלאה ומתקשר מצויין, והוא עדיין בשלב של התפתחות בדיבור ולכן אחכה עם זה לגיל מאוחר יותר ואראה איך הוא מתקדם.
רב תודות על תשובתך המהירה, עזרת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)