דיבור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור?
    אמא
    15/07/2007

בני בן שנה + 10 מתקשר מגיל מאוד צעיר בדרכו, מעטות הפעמים אשר לא ידעתי מה הוא רוצה, כיום הוא מדבר מאוד יפה ואומר משפטים בעלי 3 עד 4 מילים (ללא מילות יחס) ישנם מילים שכאשר הוא אומר אותן הוא נשמע כאילו מדבר מהאף. לדוגמא האותיות: ו', ל',ס', ש',צ', פ'.
    רציתי לדעת האם זה תקין? יש לציין שבבדיקת השמיעה בגיל שנה שעשינו בטיפת חלב הכל היה בסדר גמור. האם עליי לערוך בדיקת שמיעה נוספת אולי איננו שומע טוב ולכן לא יודע כיצד לבטא את האותיות הנ"ל?
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור?

הוספת תגובה

• תגובה לדיבור

דבי גרוס דולב
    15/07/2007

שלום,
    זהו אמנם אינו תחום התמחותי אך אנסה לענות לך. בגילו של בנך עדיין לגיטימי לא לדעת לבטא את כל האותיות והעיצורים. לא נראה לי שיש צורך בבדיקת שמיעה נוספת וככל הידוע לי פנייה לקלינאית תקשורת נעשית בשלב הרבה הרבה יותר מאוחר . לכל ילד יש את הקצב שלו וסטייה מהנורמה נמדדת בשלב מאוחר הרבה יותר
    בהצלחה
    דבי, מדריכה להתפתחות תינוקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת היא..

אמא
    16/07/2007

שזה בדיוק מה שאני חשבתי פשוט החלטתי לפנות בשאלה אליך מכיוון שחברה העירה את תשומת ליבי לעניין וערערה קצת את הביטחון שלי לגבי מה שאני מרגישה, מרגיש לי שבני מדבר יחסית לגילו בצורה נפלאה ומתקשר מצויין, והוא עדיין בשלב של התפתחות בדיבור ולכן אחכה עם זה לגיל מאוחר יותר ואראה איך הוא מתקדם.
    רב תודות על תשובתך המהירה, עזרת מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו