זחילת גחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילת גחון
    נטלי
    20/11/2008

בני בן החצי שנה החל בגיל 4 חודשים להתהפך מהגב לבטן, לאחר מכן החל לדחוף עצמו אחורה מבלי להרים את הבטן. לפני כחודש החל לעמוד על שש ובמקביל להתהפך חזרה לגב, ברגע שהחל להעמד על שש הפסיק את הדחיפות אחורה ומשקיע את כל זמנו בהתנדנדות על שש, הרמת יד והזזת רגלים זו אחרי זו.הוא מאוד אוהב להיות על הבטן מבחינתו להיות כל היום על הבטן, שאלותי הם, האם המצב המתואר אומר כי הוא דלג על שלב הזחילה על בהגחון? ,האם אוכל לעזור לו לא לדלג על שלב זה?ומה חשיבתו? כמו כן, אשמח לדעת מה הם אבני ההתפתחות שאותם צפוי לראות אצל תינוק בגילו ? וכיצד אוכל לפתח אותם אצלו? יש לציין כי אני לא עובדת כרגע, ואת כל זמני אני משקיעה במתוק שלי,מטייל איתו כל יום בפארק, שמה אותו על הדשא ועל הרצפה בבית,יש לו מזרון די גדול שהוא המקום החביב עליו ,על המזרון צעצועים וכריות עלהם הוא זוחל לאט לאט ומדלג עלהם.בני לא אוהב להיות על הידיים ומבקש שיניחו אותו אחרי שניות מספר וישחקו איתו על הרפצה.האם הדבר תקין? מתנצלת על המלל הרב!!!!!! תודה תודה על הפורום המדהים שעוזר מאוד! שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילת גחון

הוספת תגובה

• זחילת גחון

שירי קאשי
    20/11/2008

הי נטלי,
    בנך עדיין צעיר ויכול עדיין לפתח את זחילת הגחון במקביל להתנסות בעמידה על שש. שימי לו צעצוע אחד (כששאר השטח נקי) במרחק של הושטת יד ארוכה. בהדרגה הרחיקי מעט את הצעצוע בכדי לעודד אותו להתחיל ולהתקדם. כיוון שעדיין לא ממש זוחל על שש יש סיכוי טוב שההתמתחות תביא אותו לזחול מעט על הגחון.
    הרצון שלו להיות על הרצפה ולהיות פעיל הוא טבעי ביותר. צריך רק לשמוח שהוא מרגיש כך בנוח ולא זקוק ליותר מידי ידיים.
    באופן כללי מבחינת התפתחות בגילו אנו צופים לראות התהפכויות מפותחות לכל הכיוונים, התחלה של זחילת גחון והתחלה של התנסויות בעמידת שש. כך שהוא במקום מצויין. בנוסף קשר העין והתקשורת מתפתחים, הושטת הידיים ומשחק עם צעצועים וגם כאן לפי מה שאני מבינה מהכתוב מצבו טוב מאוד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת גחון

נטלי
    20/11/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה. בקשר לזחילת גחון - אני כל הזמן מנסה לשם לו צעצועים כפי שאת מתארת, אך תמיד הוא מעדיף לעלות על שש להתקדם טיפה עם הידיים ואז כיאלו לזנק קדימה לצעצוע. כך שעל הבטן הוא לא מתקדם. אמשיך לנסות,שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    23/11/2008

הי נטלי,
    את יכולה לנסות לשחק איתו באופן כזה שכאשר הוא מתרומם על שש לקרב את הצעצוע קרוב יותר ואז כדי לשחק הוא ירדוב לגחון. באופן זה ניתן על ידי משחק של קרוב והרחקת הצעצוע להגיע להתקדמות על הגחון. למי שלא מיומן מאוד קשה ליישם (צריך ברגע הנכון לקרב ולהרחיק), אך את מוזמנת לנסות ולספר על התוצאות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו