בן חמישה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חמישה חודשים
    דנה
    22/11/2008

שלום, תינוק בן חמישה חודשים ושבוע. התינוק שלי עדיין לא מתהפך, אני יודעת שזה עדיין לא נחשב איחור התפתחותי אך...... כשהוא שוכב על הבטן הוא מרים יפה את הראש ואת בית החזה, טונוס השרירים שלו גם כן נראה תקין אך כשהוא על הבטן הוא נשען על האגרופים כשידיו מושטות קדימה (לעיתים גם לצדדים) ולא על המרפקים. נראה שהדבר מפריע לו להעביר משקל מצד לצד מה שמוביל בסופו של דבר לקושי בהתהפכות. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים

שירי קאשי
    23/11/2008

הי דנה,
    חשוב שאת יודעת שעדיין לא מדובר בעיכוב אך כמו כל דבר גם חשוב לראות היכן בתוך התהליך נמצא התינוק. בכדי להתהפך מהבטן לגב צריך להשען על הידיים ולהרים את הראש גבוה. לרוב זה לא יעשה מהשענות על המרפקים אך כמובן שיכולת זו חשובה בפני עצמה. ממה שאני מבינה מהכתוב ידיו מושטות קדימה ולא קרוב למרכז הגוף, ולכאן את צריכה לכוון.
    השכיבי אותו על הבטן על כדור פיזיו כך שהוא נשען על מרפקיו ואת רוכנת מעליו מאחור ותוכמת את המרפקים. בתנוחה זו הניעי את הכדור מצד לצד כך שהוא בעצם לומד להעביר משקל על המרפקים וכן לומד להחזיק את הידיים קרוב יותר למרכז הגוף.
    תרגילים רבים נוספים להתהפכויות באופן כללי את יכולה למצוא בפורום.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו