כמה שאלות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות..
    רותה
    01/12/2008

היי בתי בת 3 וחצי חודשים , היא לא מתהפכת בנתיים לשום צד..לפעמים היא נשכבת על צד שמאל ומיד חוזרת לגב.. היא אוכלת סימילאק ושוקלת כרגע קצת יותר מחמש קילו (נולדה 2.800 ) יש לנו "טקס השכבה" כל יום בשמונה בערב- מקלחת , בקבוק ולמיטה - היא מתעוררת כל 4 שעות בערך לאכול עוד בקבוק (120 ) כחלק מ"טקס ההשכבה" אני מרימה אותה בידים עד שהיא נרגעת ועוצמת את עינייה ואז מניחה אותה במיטה במידה והיא לא נכנסה עדיין לשינה עמוקה אני מלטפת אותה עד שהיא נרדמת , או מרימה אותה שוב על הידיים (במידה והיא בוכה) בעלי חושב שכבר בגיל הזה היא צריכה "ללמוד" לישון לבד וכשהוא מרדים אותה הוא מניח אותה במיטה ונותן לה לבכות עד שהיא נרדמת.. ואלו השאלות שלי... 1. מה כדאי לעשות כדי לעודד אותה להתהפך ? והאם זה אומר שההתפתחות שלה איטית מידיי לגילה? 2. האם אפשר כבר להוסיף לתחליף דייסה שתתן לה אורחה מזינה יותר וכך היא תישן יותר שעות? 3. האם כבר בגיל כזה יש "ללמד" אותה להירדם לבד? האם זה יכול להזיק לה כאשר נותנים לה לבכות עד שהיא נרדמת? האם זהו גיל שכבר אפשר להתחיל "לחנך" אותה לישון לבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות..

הוספת תגובה

• תגובה לרותה

דבי גרוס דולב
    01/12/2008

הי רותה
    1. טווח הגילאים שבו מתחילה התהפכות נע בין 4-6 חודשים כך שביתך עדיין לא הגיעה לגיל שבו מתחילים להתהפך והיא בוודאי לא נמצאת בעיכוב התפתחותי.
    2. לדעתי האישית והמקצועית, גיל 3.5 חודשים הוא גיל מוקדם מידי כדי לסגל הרגלי שינה עצמאיים לתינוק. הדרך שבה את מרדימה את ביתך נשמעת לי נכונה ורגישה לגילה. בכי רב לא גורם לנזק ברור אבל איננו מתאים במקרה שציינת ולא מוצדק בגיל כה צעיר. ישנן אפילו אסכולות שטוענות שבכי רב בגיל זה מעורר אצל התינוק חוסר אמון מפני שאף אחד לא ניגש אליו כשהוא זקוק לתמיכה ולידיים אוהבות. לשיקולכם.
    3. הגיוני ונורמלי שתינוק בגיל זה יתעורר כל 4 שעות לאכול ולא נשמע לי נכון להכביד בדייסה רק על מנת למשוך שעות שינה.
    עצתי היא לכם להיעזר בסבלנות ולזכור שביתכם נמצאת בגיל שבו היא זקוקה להרבה מגע, תשומת לב ותמיכה ואין טעם להאיץ תהליכים שיגיעו במוקדם או במאוחר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו