שאלה לגבי פחד מזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פחד מזרים
    עמיר
    03/12/2008

שלום רב : בתי בת 3 חודשים בזמן האחרון החלה לבכות בכי היסטרי כאשר אנשים שאינם אני או אשתי מרימים אותה או משחקים איתה . אני רוצה לציין כי זאת תופעה שהחלה בשבועות האחרונים עם זאת עד היום היא הייתה תינוקת חייכנית וחברמנית לכל אחד . .. כשאני אומר זרים אני מתכוון גם לסבא/תה דודים/ות ..ברוב שעות היום היא נמצאת בבית עם אשתי למעט בטיולים היומיים אך פגישות עם אנשים אחרים יחד עם התינוקת לא קורים הרבה בזמן האחרון . אני מכיר תופעות של ילדים לא חברמנים וידידותיים או כאלו שמתקשים ליצור קשר עם אנשים אחרים ואני מפחד שזה סימפטום התחלתי .. בנוסף אני רוצה לציין כי התינוקת נורא רגישה לכל רעש פתאומי (סגירת דלת וכדומה) גם במהלך השינה היא קופצת מספר פעמים לכל רעש קטן בקיצור עושה רושם שהיא נורא רגישה ! האם זאת בעיה ? איך מתמודדים איתה ? איך מונעים ומטפלים בפחד מזרים ? האם העובדה שרוב היום היא עם אשתי יש לה השלכות או קשר ? האם זוהי בעיה התפתחותית ? אני יודע שהתופעה של פחד מזרים לעיתים מגיע בגיל קצת יותר מאוחר האם אני צודק ? אשמח לתשובה להסבר ולדרכים להתמודדות עם המצב . בתודה מראש עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פחד מזרים

הוספת תגובה

• פחד מזרים

שירי קאשי
    04/12/2008

הי עמיר,
    אני לא יכולה לאבכן בדיוק מרחוק אך מכלול הדברים שציינת יכולים לרמז על תופעת הבהלה שקיימת אצל תינוקות רבים. כל התינוקות נולדים עם רפלקס הבהלה (מורו) שמאופיין בקפיצות פתאומיות ושליחה של הידיים במצב של בהלה. אצל רוב התינוקות רפלקס זה בהדרגה נעלם עד גיל 3 חודשים ואילו אצל אחרים הוא מוגבר ולא ממש יוצא מהמערכת. תינוקות אלו סובלים מרגישות יתר לשינויים וגירויים חדשים או עצמתיים. למשל יכול להיות פחד מאנשים אחרים ממי שהם רגילים שמטפל בהם, פחד מרעש פתאומי או חזק, בהלה ממגע פתאומי או שונה וכו'. הטיפול במצב זה הוא על ידי חשיפה הדרגתית ומבוקרת למצבים שונים (מגעים שונים, מרקמים שונים, קולות, אנשים ועוד) עד שמערכת העצבים למעשה לומדת להכיל גירויים שונים והתינוק לא נכנס למצב של בהלה עם כל שינוי. אפשר לנסות בבית להרגיל למגע של מרקמים שונים בעור, עיסויי בעצמות שונות, להרגיל באיטיות לתנועה במרחב וכדומה. חשוב לשים לב שהגירויים מתחילים בעצמות נמוכות ושאינן מעוררות יותר בהלה ובהדרגה עצמות הגירוי צריכות לעלות והחשיפה ליותר ויותר גירויים צריכה לעלות גם היא. לעיתים קשה לעשות תהליך זה לבד ובמידת הצורך מומלץ לעבור שלב זאת ביחד עם מדריכת התפתחות שתוכל לשים לב לשינויים הקטנים ולתגובות הילד ותוכל להתאים את אופן הביצוע והקצב לפי יכולת ההכלה של הילד שלכם.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עמיר

חלי
    05/12/2008

אני לא מטפלת ולא מוסמכת.... אבל אמא לתינוקת בת חצי שנה, שעברנו איתה בדיוק את אותן תופעות שאתה תיארת. כשהיתה בת שלושה חודשים באמת נבהלה מכל רעש פתאומי וכך גם עד היום, אם כי במידה מעט פחותה. בקיצור, זה עובר בהדרגה. ובכלל, אני מאמינה שלכל אדם יש סף רגישויות שונה... (גם אותי לא קשה להבהיל...).. ובאשר לפחד מזרים- בתי, בגיל שלוש חודשים החלה לבכות בכי היסטרי בכל פעם שהגענו להוריי או כשכל אדם "זר" היה מרים אותה. גם לי זה היה קצת מוזר.... (כשלפני כן לא היתה לה "חרדת זרים" כזו). אולם גם זה עובר בהדרגה (אם כי גם היום יש אנשים שהיא בוכה מהם, ולדעתי זה די טבעי ואף טוב לדעת שהיא יודעת לזהות אותנו, ההורים שלה... ) אגב, נסו לבדוק איך היא מגיבה לילד או ילדה שמדברים אליה... בתי עדיין לא הכי חייכנית לאנשים מבוגרים, אבל שמתי לב שלילדות (לא תינוקות, אבל ילדות צעירות) היא מרבה לחייך וממש שמחה בקרבתן... ורק בחודש האחרון הפסיקה לבכות מסבא וסבתא ואפילו מחייכת אליהם... :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו