מהוא הזמן סביר לתינוק בעגלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהוא הזמן סביר לתינוק בעגלה?
    עמי וולינר
    04/12/2008

סבא של התינוק לוקח את התינוק להליכה בוקר של כ3 שעות עד 8 שעות התינוק נישאר בעגלה להוציא אוכל התינוק בן 12 חודש וכך הדבר נימשך כ 4 חודשים .ניראה לי שהדבר פוגע בהתפתחות התינוק בצורה קשה וכן הסבא מיתנהג לתינוק כמו חייל בטירונות בניגוד לדעתה של בת זוגתי החושבת שבריא לתינוק להיות בחוץ מ7 בבוקר עד 11 ולפעמים עד 3 אחר הצהרים האם זה טוב לתינוק וצריך להיתנהג לתינוק ביד קשוחה אני כועס על כך היכן ניתן לקבל יעוץ או הדרכה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זמן סביר לתינוק בעגלה

שירי קאשי
    07/12/2008

הי עמי,
    תינוק בגיל שנה ממש לא צריך להיות כל יום כל כך הרבה שעות בעגלה. תינוק בגיל זה צריך מרחב על מנת שיוכל לפתח את המוטוריקה שלו ולהתנועע. תינוק בגיל זה צריך להיות אקטיבי ולא פאסיבי. כעקרון אין בעיה עם שהיה בחוץ למשך שעות רבות אך אני תוהה אם הדבר נעשה על בסיס יומי, כיצד מקנים לתינוק איזו מסגרת של סדר יום, ארוחות מסודרות ושינה נוחה. מעבר לכך בשעות בחוץ כדאי מאוד להוסיף פעילות מוטורית (גן שעשועים, משחק על הדשא בגינה וכו') ובואדי שלא לשכב בעגלה במשך כל היום.
    לגבי אופי הטיפול הקשוח עם התינוק - אז כמובן שיש מידה מסויימת של "קשיחות" או עמידה על גבולות שחשובים לתינוק אך לא פחות חשובה מידת הרכות, החום וההבנה שצריך להפגין כלפיו. איני יודעת מה בדיוק היחס שהוא מקבל, לדעתי כדאי להתייעץ על כך עם פסיכולוג ילדים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו