מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 10 חודשים-זחילהאורטל18/07/2007
בני בן 10 חודשים עוד שבוע.
מאז נולד יש לו עיקוב בהתפתחות של חודש-חודשיים בערך.
כבר מגיל 7 חודשים הוא זוחל גחון אבל רק אחורה! מתהפל ומתגלגל ומסתובב סביב צירו.
לפני חודש התחיל לעמוד עמידת 6 ולהתנדנד אבל הוא פוחד לזוז, לא מזיז את הידיים והרגליים ורואים שפוחד.
קניתי לו את הגליל המתנפח כדי לעודד אותו לזחול קדימה אבל זה לא עוזר. הוא זוחל רק אחורה.
אליו תרגילים ניתן לעשות איתו כדי לעודד אותו לזחול קדימה וכדי לעזור לו עם הפחד לזוז בעמידת 6? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
עינת דולב-הדס18/07/2007הי אורטל,
גיל 7 חודשים הוא גיל הגיוני בו מתחיל תינוק לזחול, לא ברור לי מדוע את חושבת שזה מאוחר מדי. את הזחילה הראשונית מתחילים הרבה תינוקות לאחור כי הם עדיין לא מצליחים לדחוף עם כפות הרגליים ולכן אפשר לעשות תרגילים שמלמדים לדחוף עם כפות הרגליים ולהשתמש ברגליים. חסרים לי פרטים על בנך אבל אנסה לתת לך מספר תרגילים שיכולים לעזור לו לשפר את הזחילה:
דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
מעבר מעל מכשולים – כמה שיותר לגרום לו לעבור מעל מכשולים – הרגליים שלך, כריות, שמיכות מגולגלות... מעבר מעל מכשולים מחזק את הידיים, חגורת הכתפיים, ביצוע הצלבות ומאלץ אותו לעבור לזחילה על 6.
העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
בנוסף אני מצרפת לינק למאמר בו יש עוד רעיונות לתרגילים.
קראי ותרגלי ואני אשמח אם תחזרי לעדכן אותי באשר להתקדמותו של בנך.
http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#צעדים_ראשונים_בזחילה_
קריאה מהנה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבי גרוס דולב23/07/2007היי אורטל,
על מנת שתינוקך יוכל להתקדם, עליו לדעת להעביר משקל מצד לצד ולהתקדם קדימה. בד"כ קושי להתקדם נובע מחוסר היכולת להעביר משקל מצד לצד. כמובן שהכי טוב והכי נכון יהיה לאבחן את תינוקך, אבל בא ננסה לשאול שאלות מכוונות:
1) האם בנך יודע להשען על יד אחת ולהרים יד שנייה ללא קושי ( מעין שכיבת "כוסית" על המרפק)?
2)האם בנך משתמש ברגליו ?
3) האם את מכירה את המונח טונוס שרירים ? אם כן מהו הטונוס של בנך ?
4)מדוע ציינת שמתחילה יש לבנך עיכוב ?
כנסי לאתר שלנו, יש שם מאמרים שאולי יוכלו לעזור לך.
מחכה לתשובות
עידן דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות
אורטל24/07/20071- אני ציינתי שיש לו עיכוב של חודש-חודש וחצי כי הוא עושה כל דבר באיחור- הרים ראש בגיל 4 חודשים, החזיק ראש בגיל 5 חודשים וכו... וזאת בגלל שעד גיל 3 חודשים הוא לא שכב אף פעם על הבטן כי לא ידעתי שמותר עד שבבדיקה בטיפת חלב ראו שהוא לא מרים את הראש.
2- הוא נשען בקלות על צד אחד של הגוף כדי להרים צעצוע..
3- טונוס השרירים שלו רגיל, לא גבוה ולא נמוך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)