מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?אמא לחוצה09/12/2008
שלום, בתי בת 4 חודשים עוד שבוע. נולדה בשבוע 31 (גיל מתוקן חודשיים). ילדה מקסימה, יוצרת קשר עין, עוקבת בעיניים, מרימה ראש די גבוה, מביאה ידיים לפה ומוצצת אותן.... הדאגה שלי היא לגבי החיוך. לפני שבועיים בערך בעלי ואני התלהבנו מאוד שסוף סוף החלה לחייך אלינו באופן מכוון חיוך מקסים בפה פתוח! אבל מה, מאז שמתי לב שיש לה את אותו חיוך כל פעם שמתאמצת לגזים או לקקי.... ושזה גם בעיקר הזמנים שהיא מחייכת אלינו. יש לציין שהיא מחייכת בבוקר די הרבה ואז במהלך היום מעט מאוד... אני פתאום חוששת שאולי היא בכלל לא מחייכת אלי אלא רק מתאמצת...למרות שלא היה לה את החיוכים האלה עד לפני שבועיים וגזים היה לה גם לפני... יש פעמים שאני מחייכת ומדברת אליה והיא לא מגיבה. מה לעשות? אני מאוד בלחץ. בעיקר לאחר כל חוית הפגות שהשאירה לי חרדות רבות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא לחוצה
דבי גרוס דולב09/12/2008שלום לך
מה שחשוב הוא שביתך מחייכת. אם זה בבוקר, אם זה מידי פעם ,זה עדיין בסדר. ומכיוון שגילה המתוכן הוא רק חודשיים יש להתחשב גם בכך.
לא נשמע לי שיש לכם ממה לדאוג.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
אמא לחוצה09/12/2008כמו שציינתי אני פתאום בחרדות שאולי זה בכלל לא חיוך רצוני אלא רק עווית של גזים... כמו שאמרתי, זה מופיע הרבה פעמים גם כשהיא מתאמצת לגזים... איך אני אמורה להבדיל? אם זה הופיע בגזים רק בגיל 6 שבועות מתוקן אז ניתן להניח שזה חיוך חברתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב09/12/2008ציינת שבבוקר היא כן מחייכת, אז היא מחייכת..
כמו שאמרתי, צריך להתחשב בגיל המתוקן. חיוך רצוני יכול להתחיל גם בסביבות גיל 3 חודשים, כדאי לחכות עוד קצת ולא לדאוג, עם הזמן תדעי להבדיל מתי זה מכאב ומתי מרצון.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך
שירי קאשי09/12/2008הי,
אצל תינוקות רבים אנו רואים את החיוכים הראשונים בעיקר בשעות הבוקר. הם רגועים יותר, לא עייפים ופחות סובלים מגזים. בהתחלה כמות החיוכים היא קטנה ומצריכה לעיתים הרבה מאמץ מצד ההורים בכדי שהתינוק ישחרר חיוך אך בהדרגה כמותם תגבר ואת תתחיל לראות חיוכים גם בשעות היום המאוחרות יותר. כל מה שאת מתארת הוא אופייני ומוכר ולא נראה כי יש ממה לחשוש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא לחוצה10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)