מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    אמא לחוצה
    09/12/2008

שלום, בתי בת 4 חודשים עוד שבוע. נולדה בשבוע 31 (גיל מתוקן חודשיים). ילדה מקסימה, יוצרת קשר עין, עוקבת בעיניים, מרימה ראש די גבוה, מביאה ידיים לפה ומוצצת אותן.... הדאגה שלי היא לגבי החיוך. לפני שבועיים בערך בעלי ואני התלהבנו מאוד שסוף סוף החלה לחייך אלינו באופן מכוון חיוך מקסים בפה פתוח! אבל מה, מאז שמתי לב שיש לה את אותו חיוך כל פעם שמתאמצת לגזים או לקקי.... ושזה גם בעיקר הזמנים שהיא מחייכת אלינו. יש לציין שהיא מחייכת בבוקר די הרבה ואז במהלך היום מעט מאוד... אני פתאום חוששת שאולי היא בכלל לא מחייכת אלי אלא רק מתאמצת...למרות שלא היה לה את החיוכים האלה עד לפני שבועיים וגזים היה לה גם לפני... יש פעמים שאני מחייכת ומדברת אליה והיא לא מגיבה. מה לעשות? אני מאוד בלחץ. בעיקר לאחר כל חוית הפגות שהשאירה לי חרדות רבות!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה לאמא לחוצה

דבי גרוס דולב
    09/12/2008

שלום לך
    מה שחשוב הוא שביתך מחייכת. אם זה בבוקר, אם זה מידי פעם ,זה עדיין בסדר. ומכיוון שגילה המתוכן הוא רק חודשיים יש להתחשב גם בכך.
    לא נשמע לי שיש לכם ממה לדאוג.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

אמא לחוצה
    09/12/2008

כמו שציינתי אני פתאום בחרדות שאולי זה בכלל לא חיוך רצוני אלא רק עווית של גזים... כמו שאמרתי, זה מופיע הרבה פעמים גם כשהיא מתאמצת לגזים... איך אני אמורה להבדיל? אם זה הופיע בגזים רק בגיל 6 שבועות מתוקן אז ניתן להניח שזה חיוך חברתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    09/12/2008

ציינת שבבוקר היא כן מחייכת, אז היא מחייכת..
    כמו שאמרתי, צריך להתחשב בגיל המתוקן. חיוך רצוני יכול להתחיל גם בסביבות גיל 3 חודשים, כדאי לחכות עוד קצת ולא לדאוג, עם הזמן תדעי להבדיל מתי זה מכאב ומתי מרצון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוך

שירי קאשי
    09/12/2008

הי,
    אצל תינוקות רבים אנו רואים את החיוכים הראשונים בעיקר בשעות הבוקר. הם רגועים יותר, לא עייפים ופחות סובלים מגזים. בהתחלה כמות החיוכים היא קטנה ומצריכה לעיתים הרבה מאמץ מצד ההורים בכדי שהתינוק ישחרר חיוך אך בהדרגה כמותם תגבר ואת תתחיל לראות חיוכים גם בשעות היום המאוחרות יותר. כל מה שאת מתארת הוא אופייני ומוכר ולא נראה כי יש ממה לחשוש.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא לחוצה
    10/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו