מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להרגיל לשינה...שירי09/12/2008
שלום, התינוק שלי בן שלושה וחצי חודשים, כרגע נרדם רק על הידיים. אני רוצה להתחיל להרגיל אותי להרדם (בעצת המטפלת האמת...). כיצד רצוי לעשות זאת? האם כל פעם כשנרדם על הידיים לחכות פחות פחות זמן ואז לשכיב או הפוך להשכיב בעגלה ולנדנד שיתעייף יותר ורק בסוף להרים לרגע (זו עצת המטפלת)? אשמח לכל עצה!! ושאלה נוספת- על הגב הוא ישן בדר"כ 40 ד' ולא יותר (על הבטן הרבה יותר..) איך אני יכולה לייעץ למטפלת להאריך את שנתו (שם הוא ישן על הגב)? הבנתי שרצוי בגיל הזה לישון יותר, לא? או שלא להאבק בזה? המון תודה מראש! טוב שיש את מי לשאול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמרית
דבי גרוס דולב09/12/2008הי שמרית
לדעתי גיל 3 חודשים הוא גיל מוקדם להקניית הרגלי שינה עצמאיים, זהו גיל שהתינוק עדיין זקוק להרבה מגע, תנועה וחום כדי להירגע וכדי להירדם. רק לפני 3 חודשים יצא מהרחם ותנועתיות עדיין חסרה לו. אם בכל זאת תחליטו להתחיל בזה חשוב להיות עכביים והחלטיים ואז לאחר האכלה, להשכיב במיטה (ממש לא בעגלה), להמשיך ולתת מגע עמוק ונעים, לשיר לתינוק ולהרגיעו, כשיתחיל לבכות יש להרים אותו מהמיטה, להרגיע ולהחזיר למיטה וכך, חוזר חלילה עד שיתרגל.
בקשר לשינה- אכן חשוב שלתינוק יהיו מספיק שעות שינה ביום ובלילה, מדוע שלא ישן גם אצל המטפלת על הבטן? בהשגחה? אולי להפוך אותו לאחר שמתעורר? אם היא איננה מסכימה שישן אצלה על הבטן אז שווה לנסות להרדימו שוב ,לאחר שמתעורר אחרי 40 דקות,בעזרת תנועה על הידיים, טפיחות מונוטוניות והשכבה מחודשת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
שירי קאשי09/12/2008הי שמרית,
את כבר יכולה בגיל זה להתחיל ולהרגילו לפחות ידיים אך תוך כדי שאת קשובה לצרכיו. התחילי את ההרדמות על הידיים ובהדרגה העבירי אותו לשינה במיטה בשלב מוקדם יותר. אם לא נרדם ובוכה, להרימו ושוב להביא להרדמות או כמעט הרדמות בידיים וחוזר חלילה. היי רגישה לצרכיו ואם הוא עדיין זקוק ליותר זמן ידיים אז תני לו ועשי את התהליך באופן מאוד איטי והדרגתי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכם ושאלה
שירי10/12/2008תודה רבה לתשובות של שניכם! מאוד עזרתם לי! מה שכן- 2 שאלות קטנות- 1. למה לא להרדים בעגלה? (במשך היום נרדם לי בעגלה ובלילה בעריסה.שמעתי שדווקא טוב ההפרדה. יש סיבה שדבי כתבה לי לא להרדים בעגלה?) 2. כמו שראיתי שכתבתם על הבטן אפשר לטפוח על הטוסיק תוך מקצב מונוטוני (ניסיתי אתמול וממש עוזר! ) האם בשינה על הגב גם יש איזו תנועה או טפיחה במקום מסויים שאמורה לעזור להרדם? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשמרית
דבי גרוס דולב10/12/2008הי שמרית
אני לא ממליצה להרדים העגלה מפני שזה לא נראה לי המקום הבריא לישון בו, זה איננו משטח של 180 מעלות ותנועת התינוק שם מאוד מוגבלת . מעבר לכך, זה נראה לי הרגל בעייתי להתקע בו.
2. אני שמחה שהטפיחות עזרו לכם. על הגב זה אחרת כי אין את הטוסיק הרך לטפוח בו, אפשר לנענע את גוף התינוק ניעות קלות ורכות וכן לתת טפיחות לאורך כל הגוף בצורה מונוטונית.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי11/12/2008הי שמרית,
במידה והעגלה כוללת עריסה (שהיא משטח ישר וקשיח) הרי שהיא יכולה בתחית חייו של התינוק להוות מעין עריסה גם לשינה אך ככל שהוא גדל המקום נהיה צר מידי ואינו מתאים לשינה נוחה.
בשכיבה על הגב ניתן להכניס יד מתחת לרגליים וכך להניחה על הטוסיק ולתת את אותו כיוון תנועה ממש כמו שעושים בשכיבה על הגב. כמו כן ניתן לשפשף מהר את בית החזה (אם התינוק לא רגוע) ואם רגוע ניתן פשוט ללטף את הגוף בעדינות או אפילו לתת עוסוי עמוק להורדת המתח מהגפיים. למרות כל זאת, וגם ממה שראית מנסיונך, השינה על הבטן היא נינוחוה יותר אך בהחלט ניתן להגיע לתוצאות גם על הגב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לשניכם על העצות הטובות!!
שמרית11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)