מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה וחודשיים וחציהילה10/12/2008
ביתי היקרה נולדה בשבוע 36.קצב ההתפתחות שלה הוא כזה: בגיל 5חודשים וחצי התחילה להתהפך מבטן לגב בקושי רב אך עשתה זאת ובגיל 6 חודשים עשתה זאת חופשי.בגיל 6 חודשים וחצי התחילה מגב לבטן גם בקושי ובגיל 7 חודשים עשתה זאת חופשי ובקלות כולל להסתובב סביב צירה.בגיל 8 חודשים התחילה לזחול גחון ובגיל9.5 חודשים עלתה על 4 ולמדה להתיישב ,אומנם לא מיד יציב אך לקראת גיל 10 חודשים ישבה יציב ובגיל 10.5 חודשים עזבה סוף סוף את זחילת הגחון ועברה לזחילה על 6. מגיל 10 חודשים גם התחילה להעמד בלול וליד כל דבר אפשרי (כמובן עם אחיזה) התחילה ללכת גם לאורך רהיטים ורק לקראת גיל שנה התחילה ממש לעבור במהירות גם את הפינות ועד היום שיפרה מאוד יפה את ההליכה שלה לאורך הרהיטים וכמובן שעוברת פינות בקלות וגם לדחוף כיסא (דבר שפחדה לעשות )היא כבר עושה.היא יודעת להכניס ולהציא מקופסא, היא יודעת לעשות כפיים ושלום וידיים למעלה. יודעת איך עושה אריה ודג (כלב וחתול היא לא יודעת) היא מבינה כמעט הכל , אוהבת מאוד לעיין בספרים (יכולה במשך הרבה זמן לשבת ושנספר לה סיפורים) יודעת לומר : אבא אמה (אמא) תתה (סבתא) את דה ( את זה) ולהצביע לכיוון מה שהיא רוצה.היא מאוד סקרנית ופעלתנית מבינה הרבה דברים כמו : כוס שלט פרח אוטו כדור ראש אף אוזן שרשרת רגל כפית בובה כובע כסא עגלול תינוק ועוד ועוד ועוד. היא מחבקת ומנשקת וחייכנית. הבעיה היא שהיא לא מוכנה לעמוד לבד אין לה בכלל שיווי משקל בכדי לעשות זאת כאשר היא עומדת אני מנסה לתת לה לאחוז משהו בשתי ידיים בכדי שתעמוד לבד והיא לאחר מס שניות (אם לא מיד) היא מתיישבת ולפעמים ממש קורסת לכיווני. יש לציין שכאשר אני מאחוריה ותופסת לה את הידיים כלפי מעלה היא יודעת ללכת וגם כאשר אני לפניה ותופסת לה ידיים היא הולכת. מדוע אין לה שיווי משקל? אני מאוד מאוד מפחדת ובקושי מתפקדת בגלל זה כל הזמן עסוקה במחשבות על כך שאולי ביתי מפגרת/ שיתוק מוחין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי10/12/2008הי הילה,
ראשית הסירי דאגה מלבך. העיכוב המוטורי של בתך הוא עיכוב מוכר ומקובל ואין קשר בינו לבין שיתוק מוחין או פיגור. בתך לאורך כל הדרך לא היתה מהממהרים בקצב ההתפתחות ולכן זה אך טבעי שגם בהליכה יא מעט מתעכבת.
לצורך פיתוח הליכה עצמאית חשובה מערכת שיווי משקל מפותחת אך לא פחות חשובה היכולת לשלוט בהתיישבות מעמידה וכמובן לא פחות חשוב גם בטחון שבלעדיו הילדה לא תשחרר גם אם מבחינה מוטורית היא מוכנה לכך.
לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת לו משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
3. עדיף להמנע מלהוליך אבל לא תמיד ניתן לעמוד בזה כיוון שהילדה בודאי כבר דורשת שיוליכו אותה. כשאת מוליכה אותה, הוליכי עם תמיכה כשהיא אוחזת רק באצבעך, הקפידי לתת לה אצבע קרוב לאגן שלה ולא מגבוה. התמיכה מגבוה מביאה לכך שהיא בעצם נשענת קדימה או נתלית עליך וכך היא הולכת מבלי שממש מפעילה את מערכת שיווי המשקל שלה (דבר שנחוץ להליכה עצמאית). ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופה, הרי שהיא חייבת לייצב עצמה טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתה וגם את בטחונה לקראת הליכה עצמאית.
4. בנוסף את יכולה לשים לה שני חפצים קרובים כך שהיא תוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהיא תעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על אזון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה14/01/2009כיום ביתי בת שנה ושלושה חודשים וחצי. קנינו לה עגלה (של בובות)והיא מרוצה והולכת איתה בבית ואפילו בחוץ על המדרכה. הבנתי שלדחוף כיסא זה יותר טוב מעגלה ולא הבנתי מדוע? העגלה מאוד קלה ואני מרגישה שבכדי ללכת איתה היא חייבת לייצב את עצמה וזה אולי יעזור לה לשיווי משקל. כמו כן היא התחילה לעשות מספר צעדים לבד וזאת כאשר אני מעמידה אותה במרכז החדר ומולה עומד בעלי או אחותה והיא הולכת אליהם , אך המוזר הוא שלבד היא לא יכולה לעמוד , רק למספר שניות. נראה לי שהיא לא מצליחה להתגבר על בעיית שיווי המשקל. מה לעשות ? האם זה כבר איחור רציני ויש לידאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי14/01/2009הי הילה,
לא מדובר עדיין באיחור של ממש. היא אינה מצליחה לעמוד אך מצליחה מעט ללכת כיוון שיותר קל לה לייצב את עצמה כשהיא בתנועה מאשר בעמידה ללא תנועה. העגלה הקלה נעה קדימה בקלות יחסית ולכן יוצרת מצב בו היא נשענת קדימה ו"רודפת" אחרי העגלה. רהיט שהוא כבד יותר לא נע בקלות ולכן היא יכולה לעמוד זקוף יותר ונכון יותר מבלי ללמוד ללכת תוך כדי השענות קדימה. באופן עקרוני עדיף בכלל לא ללכת תוך כדי השענות אלא ללמדה לייצב עצמה לבד על ידי התרגילים שכבר נתתי לך וכן כפי שציינת שהיא הולכת לכיוון בעלך שזה נפלא. אני מאמינה שבדרך זו היא בקרוב תוכל ללכת מרחקים גדולים גאופן עצמאי.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עעיכ30/01/2009בהמשך להתכתבות שלנו ביתי היקרה כבר בת שנה ו- 4 חודשים בידיוק וסוף סוף היא מצליחה לעמוד לבד ( למרות שכל דבר קטן שמסיח את דעתה אז היא נופלת) כמו כן התחילה ללכת לבד כ- 15 צעדים . הבעיה היא שההליכה שלה עדיין לא מושלמת היא הולכת כאשר הידיים לא כלפי מטה היא כמו מרימה אותם בכדי שיהיה לה שיווי משקל .וגם היא ממש ממהרת בהליכה , היא לא הולכת לאט מה שגורם לה ליפול, כיצד אני יכולה ללמד אותה שלא תמהר? דבר נוסף היא לא יודעת להעמד באמצע החדר היא נעמדת רק כאשר היא תומכת במשהו ורק אז עומדת לבד (האם גם זה קשור לשיוי משקל} נזכיר ונומר שרק בשבוע וחצי האחרונים היא התחילה לעמוד לבד וללכת אך כיצד אני עוזרת לה להעמד ללא תמיכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?
הילה01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי01/02/2009הי,
בתחילת ההליכה זה סביר ביותר שהתינוק הולך עם ידיים מורמות וכן הולך מהר יחסית. שתי תופעות אלו קשורות בשדיווי המשקל ועוזרות לו לייצב את עצמו. את יכולה להמשיך ולתרגל כל מה שקשור בשיפור שיווי המשקל וככל ששליטתה תהיה טובה יותר כך תוכל ללכת לאט יותר וכן לא תזדקק להרמת הידיים לשם ייצוב. לצורך עמידה מאמצע החדר את יכולה לגרות אותה מלמעלה עם צעצוע או בועות סבון כאשר אין בסביבה משהוא שהיא יכולה להעמד עליו. תרגיל נוסף להחזיק אותה עם הגב אליך ורגליה כפופות. בתנוחה זו להעמיד כפות רגליים על הרצפה ולתת לה לדחוף ולהעמד בזמן שאת נשענת מעט מאחור כדי למנוע הזדקפות אחורה לפני שנעמדת (התחלת ההעמדות היא עם גב כפוף).
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)