קשה לי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לי.
    תמר
    19/07/2007

שלום לכם,
    יש לי ילדה(ראשונה) בת שנה ו-חצי . בזמן האחרון היא נהייתה עקשנית וממש ממש לא קלה..
    זה בא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם, עמידה על שלה לקבל הכל ומיד, כמעט ואסור לומר לה "לא".
    אני ממש מרגישה שלא תמיד אני יודעת איך להגיב בסבלנות ואמפטיה. אני גם מודעת שזה גיל כזה..
    אבל בכל זאת.. איך מתמודדים עם הסצנות ושומרים על קור רוח וגבולות נורמליים?

נהיה לי קשה מיום ליום..

אשמח לטיפ אפילו קטן.

יום נעים,רינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי.

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    19/07/2007

הי רינת,
    גיל ההתבגרות הראשון של תינוקות מתחיל לפי הספרים בין גיל שנתיים לארבע. בתך כנראה התחילה אותו לפני הזמן עפי התיאורים. גיל המרד מתאפיין בדרך כלל ברצון של הפעוט להיות נבדל, עצמאי ומסוגל וגם כמובן שייך. חשוב שתביני שכל מה שבתך עושה הוא לא כנגדך אלא בעדה, יש הבדל מהותי. מסגרת וגבולות מאוד תורמים בעניין הזה אבל חשוב לדעת כיצד להעמיד את הגבולות כדי שלא יגרמו לפעוט להרגיש שאינו שייך או שלא מכבדים אותו או שהוא לא אהוב. זה באמת לא קל לשמור על קור רוח ולהתמודד עם סצנות חוזרות ונשנות. העיקרון בגדול הוא למזער את תשומת הלב במקומות השליליים ולהרעיף תשומת לב במקומות החיוביים כדי להבהיר על ידי מעשים לפעוט שהוא לא מרוויח כלום בהתנהגותו השלילית.
    אני ממליצה לך מאוד לפנות למישהו ממכון אדלר, שיכוון אותך איך להעמיד גבולות ואיך ליצור לבתך סביבה מגנה ותומכת להתפתחות רגשית טובה. הגישה של מכון אדלר נותנת המון כבוד לילד ומקנה כלים מצויינים להורים להבין את ילדם ולהתמודד עם התפתחותו בעקרונות פשוטים שיכולים להתאים לאורך כל הדרך וכל גיל.
    שיהיה בהצלחה,
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו