לא נותן לישון בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נותן לישון בלילה
    דן
    20/07/2007

שלום שמי גיל
    יש לי בן מקסים בן 5 חודשים.
    אני מניקה מלא .
    לפני חודש הכנסתי אותו לפעוטון ומאותו רגע הוא לא נותן לי לישון בלילות....
    לפני כן הוא כבר נתן לי 4-5 שעות קם לאכול וחזר לישון לעוד שעתיים שלוש.
    לפני השינה הוא אוכל וכשהוא מתעורר כעבור שעה או שעתיים ברור לי שהוא לא רעב כי הוא אוכל 2 שניות ונרדם . מוצץ הוא לא אוהב למרות שניסיתי כמה פעמים עוד כשהוא נולד וגם עכשיו. בגלל שאני נורא עיפה יוצא שהוא ישן איתי ועם בעלי במיטה וזה מפריע לשנינו אבל זאת האופציה היחידה לישון לפחות חלק מהלילה.
    אני לא רוצה להפסיק עם ההנקה כי כל עוד יש לי חלב אני רוצה להמשיך להניק .
    חזרתי לעבודה וחוסר השינה מאוד מפריע לי לתפקד בעבודה וכשאני מגיעה הביתה .
    מה אפשר לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא נותן לישון בלילה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    22/07/2007

הי גיל,
    אכן לא קל, בעיקרון אני לא מתמחה בשינה של תינוקות אבל מנסיוני הרבה תינוקות לא ישנים שנת לילה רציפה לפחות עד גיל שנה וחצי. את מתארת תינוק שכבר ישן והפסיק אחרי שנכנס למשפחתון אבל לא בהכרח יש קשר בין הדברים. יש תינוקות שבחודשים הראשונים לחייהם אכן ישנים טוב ומפסיקים אחרי 3-4 חודשים. בעיקרון עד גיל שנה תינוק יכול להיות זקוק למזון לילי, הרבה נשים מיניקות מדווחות על מספר התעוררויות לא מבוטל בלילה להנקה, לעיתים תינוק שמוזן מפורמולה ישן יותר שעות מכיוון שהעיכול של הפורמולה שאינה מותאמת באופן האופטימאלי לקיבתו של התינוק קשה וארוך יותר. לעיתים הפורמולה רק מקשה על השינה הרציפה כי יוצרת יותר גזים ויותר בעיות בעיכול ולכן לא כדאי לקשור את האוכל לאיכות השינה.
    אני רוצה לחזק אותך בהחלטתך להיניק, זו אכן הדרך הטובה ביותר להזין את תינוקך בשנתו הראשונה, במיוחד כל הכבוד לך שאת ממשיכה גם אם חזרת לעבודה. אנ ימניחה שאת שואבת.
    לגבי השינה הייתי ממליצה לך לחפש פורומים העוסקים בנושא זה באופן ספציפי. אולי קיים פורום של פרופ' אבי שדה מאוני' ת"א שמתמחה בנושא שינת תינוקות.
    שווה בדיקה.
    מקווה שיהיה לך לילה קל וטוב...
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו