מחיאות כפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחיאות כפיים
    סימה
    18/12/2008

שלום, יש לי תינוקת בת 10.5 חודשים. היא מאוד פעילה, נעמדת בעצמה, הולכת כמה צעדים מסביב לרהיט, רוקדת, מנופפת לשלום בכל הזדמנות (לאו דווקא כשבאים או הולכים אלא סתם כך), מקישה חפץ לחפץ 0למשל 2 קוביות), אבל היא עדיין לא מוחאת כפיים. אני דווקא לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שפשוט לא מתחשק לה למחוא כפיים, אבל האחות בטיפת חלב נשמעה מאוד מוטרדת ואמרה שאני חייבת לעבוד איתה על זה. אני רוצה לציין שאני מוחאת לה כפיים בהזדמנויות רבות וגם שרה לה שירי משחק שמערבים מחיאות כפיים. ברצוני לשאול האם יכול להיות שזה מעיד על בעיה עמוקה יותר שכדאי לבדוק, והאם אכן כדאי לעבוד איתה על זה או שעדיף לו להאיץ בה. אם לעבוד איתה על זה, באיזו דרך? דבר נוסף שמטריד אותי הוא שהיא לא לוקחת בקבוק בעצמה (לא תמ"ל ולא מים). היא אוחזת בבקבוק בשתי ידיים (בבקבוק המים יש לה גם ידיות) אבל לא ממש מצליחה לשתות ממנו. פעמים רבות היא פשוט הופכת אותו. על שתיה מכוס כמובן שאין מה לדבר. האם זה נורמלי? איך אפשר לגרום לה לשתות מבקבוק/כוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחיאות כפיים

הוספת תגובה

• תגובה לסימה

דבי גרוס דולב
    18/12/2008

הי סימה
    ההתפתחות הכללית של ביתך נשמעת לי טובה ואני לא הייתי דואגת בגלל שני ציוני דרך שעדיין לא מתממשים. האם היא זוחלת זחילת 6 טובה? אוחזת צעצועים ומשחקת איתם?
    בד"כ אם כל השאר טוב וישנם שני פרמטרים חסרים כדאי פשוט לעבוד עליהם.
    המשיכי לעודד אותה להחזקת הבקבוק ולמחיאות כפיים ולהיות במעקב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו