בן 1 שנולד פג ועדיין לא מוחא כפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 1 שנולד פג ועדיין לא מוחא כפיים
    אלינור
    22/12/2008

שלוב הילד שלי הוא בן שנה ועדיין לא מוחא כפיים הוא מכיש בצעצוים אבל בכלל לא בכיוון של למחוא כפיים הוא גם לא עושה ביי אבל כשמישהוא יוצא מהבית הוא בוכה ורוצה רק אליו מראה שהוא מבין מה המשמעות של ביי בודעות אפילו כשמישהו מתלבש הוא קולט את זה. הוא נעמד לבד ל10 שניות הוא הולך מסביב לרהיטים חופשי אומר אמא אבא סבא . הוא מצליח לאכול לבד לאסוף פירורים קטנים מזהה בספר חתול וכלב אני מאוד מודעגת לגבי זה הייתי רוצה לדעת עם זה לא מעיד על בעיה כלשהי לגבי העתיד אשמח לקבל תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פג

שירי קאשי
    23/12/2008

הי אלינור,
    לא ציינת מהו הגיל המתוקן של בנך וכמובן צריך להתייחס לגילו המתוקן ולא לגילו הכרונולוגי. מחוות הידיים יכולות להתחיל לפני גיל שנה אך באופן כללי מתיחסים לגיל שנה כאיזו אבן דרך מבחינה התפתחותית בנושאים אלו וכן בתחום של המוטוריקה העדינה. חלק מהדברים הוא כבר עושה ולגבי האחרים כמובן שצריך לתת לו את ההנחה שמגיעה לו עקב הלידה המוקדמת. גם אצל ילדים שלא נולדו לפני הזמן ניתן לראות עיכוב כזה מבלי שיש לכך משמעות מיוחדת בהמשך. באופן כללי אני ממליצה להתייעץ עם גורם מטפל שמכיר אותו ויכול לתת חוות דעת כללית על פי סך ההתפתחות שלא ולא לפי פרמטר אחד.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו