רפלקס ההליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלקס ההליכה
    אמא מודאגת
    22/07/2007

מומחים שלום
    ידוע לי כי רפלקס ההליכה קיים בתינוקות עד גיל שלושה חודשים.
    בני כבר בן חמישה חודשים , אך רפלקס זה עדיין קיים אצלו, הייתי רוצה לדעת אם השארות רפלקס
    זה בגילאים מעל שלושה חדשים, מעידה על התפתחות לקוייה.
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלקס ההליכה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    22/07/2007

אמא מודאגת הי,
    קודם כל אל תהיי כל כך מודאגת, כדאי לתינוקך שתהיה לו אמא רגועה וזה רק יתרום להתפתחותו. אבל כאמור לא כדאי להתעלם מלחקור ולשאול ולהשאר עם האצבע על הדופק בכל הקשור לגידול ילדים. לעניננו, איך את יודעת שלא היה לבנך את רפלקס ההליכה? הרפלקס לא אומר שבנך לא ילך או אמור ללכת בגיל זה. בעיקרון רפלקסים הישרדותיים כגון זה אמורים להעלם מהמערכת בחודשים הראשונים לחייו של התינוק. אני אשמח לדעת מי אבחן שלא קיים לבנך רפלקס זה.
    בינתיים לילה טוב
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    23/07/2007

היי אמא מודאגת,

רפלקס ההליכה הוא אחד מהרפלקסים הראשונים שנמצאים במערכת שלנו כשאנו נולדים. הוא מסמל את היכולת לדחוף את הרצפה, לא יותר ולא פחות. רפלקס זה לא אמור לצאת מהמערכת ,כלומר היכולת לדחוף את הרצפה רלוונטית גם בהתפהכות וגם בזחילה. הרפלקס בתור רפלקס בא לידי ביטוי בכך שהוא לא מותנה כלומר נעשה שלא בידיעה.
    איך את יודעת שהוא קיים ?
    לא הייתי מודאג, הייתי מסתכל על התפתחותו של תינוקך כמכלול.
    כמובן שאם את מודאגת תמיד יש את האופציה של בדיקה אצל רופא מומחה.
    בריאות
    עידן דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו