מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11 שבועותמירב22/12/2008
שלום! ביתי נולדה בשבוע 37, יונקת ועד היום עולה יפה במשקל, היום היא בת 11 שבועות. יש לי כמה דברים שמטרידים אותי: 1. היא מחייכת מעט, בעיקר בלילה כשהיא מתעוררת וחשוך ולא במשך היום, גם לא כשאנחנו מנסים להצחיק אותה. 2. היא מרותקת ומאוד אוהבת את המובייל שעל מיטתה, אבל לא מתעניינת בכלל באוניברסיטה, לא מנסה לתפוס עם היידים את החפצים,כשאני מראה לה צעצועים היא לפעמים מפנה מבטה לצד השני ולא מחזיקה צעצועים קלים בידיה. 3. היא לא אוהבת שאני שמה אותה על מזרון ומפעילה אותה- היא מעט פולטת במצב שכיבה, ולכן היא לא אוהבת להיות במזרון לא על הגב ובטח שלא על הבטן (היא מתקשה ולהרים את הראש ולכן מתוסכלת ומתחילה לבכות).לקחתי אותה להפעלת תינוקות והיא היתה התינוקת היחידה שבכתה כשמו אותה על המזרון ובאופן כללי רוב הזמן בין ההאכלות היא בוכה ונרדמת ואפשר לעניין אותה בצעצועים או בהפעלות שלי בקולות ופרצופים מעט מאוד. רציתי לדעת אם זה בסדר כיוון שהיא עדיין קטנה ונולדה לפני הזמן, או שהיא היתה צריכה כבר להגיב אחרת? תודה רבה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב22/12/2008הי מירב
1. זה בסדר שביתך עדיןן מחייכת מעט, ישנם תינוקות אצלם החיוכים מתחילים בשלב מאוחר יותר.
2. על מנת לגרות אותה לאחיזת צעצועים נסי לגרות את ידיה ע"י סוגים שונים של גדלים ושל טקסטורות. תני לה הרבה עיסויים בכפות הידיים. שימי לב שיש שיפור בחודש הקרוב ואם לא חזרי אלינו.
3. ביתף נולדה אך מעט לפני הזמן לכן קשה לי להתיחס אליה בתור פגה ממש, נשמע לי שלביתך ישנו קושי מסוים אבל קשה לי לדעת מהו בלי להכירה. אולי ההסתגלות לעולם קשה לה והיא זקוקה להרבה מגע שלך וקירבה. לא נראה לי שהקושי נובע בגלל פליטות כי הן בסוף עוברות והקושי נשאר.
לפעמים לידה קשה יכולה להשפיע על החודשים הראשונים אבל זוהי רק הערכה מפני שאינני מכירה אתכם. בנתיים, אני ממליצה לתת לה הרבה תמיכה ריגשית בצורת חיבוקים, מגע עמוק ומרפה, שימוש במנשא כדי שתהיה קרובה אלייך ולהמשיך ולהניח אותה על המזרון כשאת לצידה, מלטפת, שרה ונותנת תחושת קירבה. אם לא תראי שיפור בחודש הקרוב כדאי אולי לבדוק איך עוד אפשר לעזור לה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)