שלום יש לי כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יש לי כמה שאלות
    לי
    23/12/2008

.עד לפני שבוע הנקתי ובתי הייתה אוכלת הרוב ישר מהציצי שהייתי שואבת לבקבוק היא הייתה אוכלת בערך 140 ועכשיו התחלתי להעבור קצת לתמ"ל (סימילאק) ונראה שהיא רוצה יותר מ140 הגעתי איתה ל180 ( יש לציין שהיא בת 5 חודשים שוקלת 7.5 גובה70 ס"מ בערך) אני מאוד פוחדת שאני מעמיסה אוכל (כי היא פולטת אחרי זה -תמיד היא פולטת אחרי הארוחה גם בהנקה הרופאה אמרה שבמידה והיא עולה במשקל זה בסדר). 2.בתי שוכבת על הבטן ומרימה את הראש ומתהפכת יפה אך שהיא מגיעה למצב שהיא הופכת את עצמה מהגב לבטן והיא לא תמיד אוהבת להיות על הבטן לא תמיד היא יודעת איך לחזור איך לעודד אותה שמתי שלא נוח לה על הבטן לחזור חזרה לשכיבה על הגב בלי לבכות שאני יבוא לעזור לה? 3. היא לפעמים למרימה את הטוסיק ומנסה לזיז את הרגליים (לזחילה ) איך לעודד אותה לזחילה? 4. מתי אפשר להתחיל במוצקים לתינוקת שחצי יונקת וחצי תמ"ל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יש לי כמה שאלות

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    23/12/2008

הי לי
    1. בהאכלת ת"מל חשוב לקרוא את ההוראות על גבי האריזה ורצוי לא לחרוג מהן מפני שתחליף החלב משביע מאוד והאכלת יתר ממנו עלולה לגרום לפליטות ולהרגשת כבדות אצל התינוק. תני לפי מה שמתאים לגילה.
    2. צריך לשים לב האם ביתך באופן מובהק לא אוהבת לשכב על הבטן או רק מתאכזבת למצוא את עצמה כך לאחר ההתהפכות. אם עדיין יש לה קושי לשכב על הבטן כדאי להיעזור במאמרים של ינוקט אשר מפורסמים באתר זה על מנת לקבל תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן.
    אם מדובר באפשרות השנייה הרי שזה נורמלי שתינוק יתהפך לצד אחד אך יהיה מתוסכל למצוא את עצמו במצב לא רצוי.
    3. אין צורך לעודד זחילה בגיל כה צעיר ובטח לא לפני שהיא מממשת את ההתהפכויות לשני הצדדים. תני להתנסות בזה ולהתחיל בזחילה כשגופה יהיה מוכן לכך.
    4. ההמלצה היא להתחיל במוצקים בגיל 6 חודשים.

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו