תנומות קצרות מדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנומות קצרות מדי
    שירלי
    27/12/2008

שלום. התינוק שלי בן 4 ח'. בלילה נרדם ב 19 ומתעורר פעם או פעמיים. הבעיה היא במהלך היום- נורא קשה לו להרדם (בדר"כ מיבב לפני וחייבים להתחיל להרדימו בידיים) וכשנרדם מתעורר תמיד אחרי 35-40 ד'. אני יודעת שצריך להאריך (ואכן בדר"כ כשמעורר בוכה וברור שעוד עייף). מיד כשמתחיל לזוז אני מנסה לנדנדו וכו' אך מרגע שזז כבר אין מה לעשות. האם זה הגיוני שאתחיל לנדנדו כעבור 35 ד' לפני שמתחיל לזוז או שזה מפריע לשינה/ הרגל רע לעתיד כי לא ילמד להמשיך לישון לבד? ואם כבר- זה נחשב מאוד מעט שינה 2 תנומות שאלה (40 ד') במהלך היום לתינוק בן 4 ח'? שאדע כמה "להלחם" על העניין... תודה רבה מראש! ומצטערת על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנומות קצרות מדי

הוספת תגובה

• תגובה לשמרית

דבי גרוס דולב
    27/12/2008

הי שמרית
    מה שאת עושה נשמע לי נכון מאוד. זה נכון שתינוק זקוק להרבה שינה וחשוב שאנו, ההורים, ננסה ככל יכולתנו לתת להם את האפשרות הזאת. אבל ישנם תינוקות שאכן מתעוררים לפני הזמן,
    במקרה כזה כדאי לנסות ולהחזיר אותם לשינה ע"י תנועה וידיים, וזה מה שאת עושה. לא נראה לי נכון להתחיל לנדנד אותו לפני שהוא מתעורר גם כי זה יכול להפריע לשינה וגם כי נוצרת תלות בעייתית.
    המשיכי לנסות ולהרדים אותו לאחר שהוא מתעורר ולנסות במגביל להרגיל אותו לשנת יום נוספת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שירלי
    27/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו