מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה בסלקלעירית01/01/2009
בתי בת 5 שבועות ומהרגע שחזרנו מביה"ח לא מוכנה לישון בעריסה אלא רק על הידיים. ניסינו הכל: לעטוף אותה בשמיכה, להכניס אותה ישנה למיטה, ללטף כשבוכה, להרגיע ולהחזיר למיטה. כלום לא עבד הילדה לא מוכנה להיות במיטה שלה. חשוב לי לציין שכל לילה לקח לי כמעט שעתיים להרדים אותה במיטה ואז מתעוררת אחרי שעה ושוב חוזר חלילה כמעט שעתיים להרדים לשינה של שעה עד שהתייאשנו ואחרי שהיא מתעוררת בפעם הראשונה היא עוברת לישון על הבטן של אבא שלה..... אתמול ניסינו לשים אותה בסלקל ולהפתעתנו היא ישנה 5 שעות ברציפות. האם זה תקין לתת לה לישון בסלקל? מצד אחד אני מפחדת שהיא לא תרצה לחזור לישון יותר במיטה, מצד שני זה לא קצת מוקדם "לחנך" ילדה בת 5 שבועות להיות במיטה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב01/01/2009הי עירית
אני מבינה מאוד את הקושי שאתם עוברים עם השינה של ביתכם הקטנה אבל בכל זאת ממליצה לא לתת לה לישון ולשהות שעות כה רבות בסלקל. הדבר איננו בריא מסיבות שונות ואפילו בהוראות השימוש מומלץ לא להרבות בשימוש שלא לצורך נסיעה.
יתכן כי ביתך מתקשה מעט בעולמה החדש וזה טבעי ומוכר. האם שללתם דברים אחרים כגון כאבי גזים? רעב?
ואולי פשוט מדובר ברצון עז להיות על הידיים, קרןבה אליכם ואל החום שלכם.
אתן לכם מספר הצעות:
1. לחקות את תנוחת הסלקל ע"י הגבהת רגליה של התינוקת בעזרת כרית קטנה. הדבר יתן את תחושת הערסול שיש בסלקל.
2. לאחר שנרדמת ומונחת במיטה, לתת טפיחות קצביות ומונוטניות ( לא מאוד חלשות...) כדי להרפות את גופה.
3. בשעות היום, תחת השגחה, להניח אותה לישון על הבטן. עושה פלאים לפעמים.
4. להרדים אותה תוך קפיצה מונוטונית על כדור פזיו, בערסול ואז להניח בתנוחה שהמלצתי בסעיף מספר 1.
זה באמת מוקדם אולי לצפות מביתכם לישון לבדה במיטתה אבל סלקל הוא עדיין לא הפתרון האולטימטיבי..
והכי הכי חשוב לזכור שמדובר בתקופה שעוברת, שאתם עושים כמיטב יכולתכם לעזור לה ושכנראה מה שהיא הכי זקוקה לו כרגע זה אתם...
בברכה ובהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)