מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות....מיכל04/01/2009
שלום לכן ותודה על הפורום המקסים הזה! בתי בת 4 וחצי חודשים (חודשיים וחצי מתוקן- נולדה בשבוע 32). תינוקת מקסימה חייכנית וסקרנית. יוצרת קשר עין, עוקבת יפה, מחייכת ואף התחילה קצת לקשקש ולצחוק..... יש לי שלוש שאלות: 1. מרימה ראש יפה אך שמתי לב שבתנוחה שהיא מרימה את הראש מהבטן הוא בדרך כלל נוטה לכיווון ימין שלה... היא מסובבת אותו גם לצד השני אך לרוב חוזרת לצד ימין. יש לציין שעל הגב אין לה העדפה והיא מזיזה לשני הכיוונים. אני הסקתי מזה ששרירי הצוואר שלה בצד ימין חלשים יותר. האם אני צודקת? וכיצד אפשר לשפר זאת? 2. לפני כשלושה שבועות התפכה מבטן לגב 3 פעמים ברצף (למרות שזה היה נראה די בטעות הצליחה לחזור על זה...). לא חזרה על זה שוב עד לפני שבוע ששוב התהפכה פעמיים ברצף. ושוב הפסיקה.... האם אני אמורה לעשות לה תרגילים כלשהם? ובהמשך לשאלה הקודמת כל ההתהפכויות שלה היו לכיוון ימין בלבד. 3. היא אוחזת יפה ולזמן ממושך בחפצים ששמים לה ביד. כמו כן, מרבה למצוץ את ידיה (לרוב את יד שמאל) ולאחרונה החלה לעקוב בעיניים אחרי היד עד שהיא מגיעה לפה. אבל היא לא מנסה להושיט יד לחפצים- לא על הגב ולא על הבטן. האם תקין? מצטערת על האורך ושוב המום תודה לשתיכן. אתן מקסימות ועוזרות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
שירי קאשי04/01/2009הי,
ראשית נתחיל מכך שלבתך מגיעות כל ההנחות על פי הגיל המתוקן שלה. למרות זאת קצב התקדמותה נשמע טוב. באופן כללי לרוב התינוקות יש צד אחד שהוא מעט יותר מועדף ולרוב כל תחילת שלב חדש הם יתחילו מצד זה אך במהרה הם אמורים לדעת לבצע לשני הצדדים וההעדפה לא אמורה להיות כלכך ברורה. כשמתחילים לראות העדפה ברורה לצד אחד זה מתחיל לעורר שאלות לגבי אסימטריה ויש לעבוד על מנת ליצור איזון בין הצדדים. לפי מה שאת מתארת אצל בתך מתחילה להיווצר אסימטריה כזו וחשוב מאוד כבר מעכשיו להתחיל ולעבוד על איזון. חשוב להשכיבה על שני הצדדים, בשכיבה על הבטן שהראש יהיה מונח כל פעם לכיוון אחר, כל התנהלות איתה צריכה להיות סימטרית (להחזיק כל פעם על כתף אחרת, להאכיל עם הראש כל פעם לכיוון אחר וכו'). באופן ספציפי יותר כשהיא מרימה ראש על הבטן יש לגרותה להפנות את הראש לשני הכיוונים (על ידי צעצוע, קול או הפנים שלך). ניתן להגביר את הגירוי על ידי מגע בצידי הפה בצד אליו את רוצה שתפנה את הראש. באותו אופן גם לגרות לשימוש בשתי הידיים על ידי מגע עם צעצוע בפנים כף היד ובצד הפה על מנת לעורר את הרפלקס האחראי על תפיסה והבאה של חפץ לפה.
לגבי ההתהפכויות - ממה שאת מתארת, ההתהפכויות הרציפות יכולות לנבוע מזקיפות יתר של הגב שמאפשרת הרמת ראש גבוהה והראש הוא שמושך לכיוון ההתהפכות. התהפכויות כאלו אינן בשליטה כל כך ולכן יש הפסקה של התהליך.
אני כמובן ללא אבחון יכולה רק לשער שמדובר בזקיפות עם מעט הטייה של צד אחד. להפחתה של הזקיפות צריך לעשות את הפעולה ההפוכה של התעגלות הגב. ניתן לעשות זאת על ידי ערסול, בשכיבה על הגב הרמת הרגליים לחזה תוך התעגלות הגב, הרבה מגע עמוק וטפיחות באזור הגב והשכמות.
במידה ואינך רואה שיפור בזקיפות (אם ישנה) או באיזון שני צידי הגוף אני ממליצה לפנות למדריכה על מנת לשפר את המוטוריקה בשלב מוקדם זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)