הרגלי אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי אכילה
    מאיה
    06/01/2009

שלום, ראשית רציתי להגיד תודה רבה על הפורום הנפלא הזה, אני אמא טריה לתינוקת בת 5 שבועות ואני מתייעצת כאן הרבה וחייבת לציין שהתשובות מאוד עוזרות וכיף להיכנס לפורום ולקרוא. אז קודם כל תודה רבה על העזרה :-) ועכשיו לענייננו: הקטנה שלי בת 5 שבועות שוקלת 4.700 בדרך כלל אוכלת 120 CC תמ"ל (למרות שבטיפת חלב נאמר לי שהיא צריכה לאכול 135 CC), ביומיים האחרונים יוצא לה לאכול כל שעתיים. היא אוכלת 80 CC ואז נרדמת ואין שום אפשרות להעיר אותה כדי שתמשיך אני מחליפה לה טיטול באמצע על מנת שתתעורר/ מגרה לה את היד או הרגל אך זה לא עוזר היא לא רוצה להמשיך לאכול. ואז אחרי שעתיים בערך היא שוב רעבה ובדרך כלל אוכלת בין 40-60 CC. אני חוששת שהיא תתרגל לאכול כל שעתיים או שבמקביל שאני נותנת לה יותר מידי. כיצד אפשר לסדר לה את זה. עד לפני יומיים היא הייתה אוכלת כל 3.5-4 שעות 120 CC . אודה לעזרתכם. מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה

שירי קאשי
    07/01/2009

הי מאיה,
    אני אתחיל בכך שתזונה אינה שייכת לתחום התמחותי אך אני יכולה לחלוק עמך מנסיוני. בכל מקרה מומלץ להתיעץ גם עם גורם מוסמך בנושא.
    בגיל של בתך הגזים מתחילים יותר להפריע וזה יכול בהחלט להשפיע על אופן ההאכלה. את יכולה לנסות לעשות הפסקות בתוך זמן הארוחה על מנת להוציא גרעפס ואולי זה יקל עליה לסיים את הבקבוק. מעבר לכך אני לא מאמינה בכמות מדוייקת כפי שאמרו לך בטיפת חלב כיוון שלכל תינוק יש את אופי האכילה שלו ואין כמות אחת שנכונה לכל התינוקות בגיל או במשקל שדומים לבתך. הכמות שאמרו לך מצביע על מגמה שאת אמורה להיות קרובה אליה ואת אכן שם וזה נראה לי בסדר גמור. מעבר לכך חשוב גם לדעת שבכל ארוחה התינוק יכול לאכול כמות שונה (ממש כמו מבוגר - יש ארוחות גדולות יותר ואחרות קטנות יותר). זה יותר בולט אצל תינוקות יונקים, שהאמא לא ממש יודעת כמה אכלו והתינוק מווסת לעצמו את הכמות וכן את הזמנים בין הארוחות בהתאם. כשתינוק אוכל מבקבוק אז יש נטייה לנסות ולהאכיל בכל ארוחה את אותה הכמות ולבסוף גם התינוק מתרגל לכך. אין עם זה בעיה אך חשוב לדעת שאין זו הנטייה הטבעית של התינוק ולכן אין צורך להתרגש מכך שחלק מהארוחות הן קטנות יותר ואז גם הזמן בין הארוחות קטן כיוון שכך היה אמור להיות באופן טבעי.
    אני מאמינה שעם הזמן התינוקת תתרגל ליותר סדר בארוחות וגם תופעת הגזים תקטן או תחלוף, אז הכמות והזמן בין הארוחות יקבלו מסגרת ברורה יותר. בתך עדיין קטנה מאוד ואני ממליצה בשלב זה לזרום איתה ולנסות לענות על הצרכים שלה ופחות לנסות להתאים אותה למסגרת. בהדרגה זה יסתדר מעצמו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו