מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרמפולינהאתי07/01/2009
שלום, קראתי תגובה שלכם לגביי טרפולינה שהיא לא מומלצת בתדירות גבוהה, בתי בת 4 חודשים והיא יושבת הרבה בטרמפולינה , למה זה לא מומלץ? ובאיזה תדירות אני כן יכולה להניח אותה? בנוסף יש לי דילמה לגביי טלוויזיה ,היא מאוד אוהבת , אם אני מניחה אותה ל20 דקות ביום, זה גם לא מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב07/01/2009הי אתי
שימוש רב בטרמפולינה איננו מומלץ שכן הוא מעודד נסיונות התישבות דרך שרירי הבטן שהיא התישבות משובשת. אפשר לראות הרבה "תינוקות טרמפולינה" עושים מאמצים גדולים להרים עצמם לישיבה וזו לא הדרך הבריאה עבור תינוק להתישב. אינני יכולה להגיד לך כמה דקות ביום להשתמש בטרמפולינה כי זה לא ממש מדע מדויק אבל אני ממליצה להמעיט את השימוש ככל הניתן.
גם טלוויזיה איננה מומלצת לתינוקות בגיל פחות משנה, הטלוויזיה גורמת לפאסיביות, חוסר תנועתיות, הצפה חושית מוגזמת ועוד ועוד.
עבור תינוק הכי בריא להיות על מזרון בזווית של 180 מעלות, לחקור את סביבתו, לשחק ולהתפתח.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמפולינה
שירי קאשי07/01/2009הי אתי,
השכיבה במשטח מוטה (עגלה עם שיפוע,סלקל, טרמפולינה, לא מתאימה מבחינה התפתחותית לתינוק בשל מספר סיבות:
1.שיבוש ההתפתחות המוטורית של התינוק - שהיה ממושכת במשטח מוטה משבשת את התיאום השרירי בין החלק הקדמי והאחורי בגוף, וגורמת לשרירי הבטן לתפקד בעודף ,ביחס לשרירי הגב, שכלל לא מתפקדים בתנוחה זו. שרירי הגב אמורים לפעול בשכיבה על הבטן בכדי להרים את הראש ואת חגורת הכתפיים.
2. שהיה במשטח המוטה משבשת את פעולת חוליות עמוד השדרה וגורמת למתחים באזור הגב התחתון.
3. משטח מוטה מאפשר לילד להתיישב מוקדם מדי ובצורה לא נכונה היינו קדימה ולא דרך הצד ואחורה מעמידה על שש. ישיבה מוקדמת מפעילה לחצים בלתי סבירים על השלד וגורמת להרגלי יציבה משובשים.
הושבת התינוק במשטחים מוטים או עידודו להתיישבות קדימה אינה מומלצת. ניתן להשכיב מדי פעם את הילד על הבטן בעגלה, ובכך לאפשר לו תרגול וחיזוק השרירים של חגורת הכתפיים והגב.
ניתן כן להשתמש בטרמפולינה למשל לאחר ארוחה במידה ולבתך לא נוח או שהיא פולטת לאחר האוכל אבל זה להשאיר במשטח מוטה למשך זמן או ללא סיבה במהלך היום.
לגבי טלויזיה - הטלויזיה יוצרת מצב של הצפה חושית. התינוק לומד להרגע מעודףך גירויים ומאבד את היכולת להתעמק בדבר אחד. בנוסף הטלויזיה מביאה לשכיבה פאסיבית (לרוב במשטח מוטה) ובכך מפחיתה את המוטיבציה לתנועה. בנוסף הצפיה בטלויזיה בשל היותה רק דו מימדית בניגוד לסביבה שהיא תלת מימדית, יכולה לפגוע בהתפתחות התפיסה המרחבית של התינוק. בדרך כלל התינוק רואה משהו, רוצה להגיע אליו, לומד מרחקים, לומד לאן הוא יכול להגיע וכן מתעוררת אצלו המוטיבציה לנסות ולהתקדם. כל זה אינו קיים בטלויזיה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי על טרמפולינה...
אתי07/01/2009קיבלתי את תגובתכן המהירה, תודה , אני שמחה שיש לי עם מי להתייעץ, אני אכן מניחה את בתי באונבירסיטה שהיא 180 מעלות, אך זה נמאס לה אחרי כמה דקות והיא מתחילה לקטר , כי זה מתלחיל לשעמם אותה באיזשהו שלב, איך אני בכל זאת יכולה להעסיק אותה במשך היום ?? אם לא טלוויזיה ולא טרמפולינה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאתי
דבי גרוס דולב07/01/2009הי אתי,
אפשר לשכב לידה ,לשחק יחד, לשיר לעשות תרגילים או עיסוי, אפשר לקחת בידיים, לצאת לטיול, לשים את המזרון איפה שאת נמצאת, במטבח או בכל מקום אחר. אפשר במקביל לנסות להרגילה להיות זמן ממושך יותר לבד ע"י התקרבות, הרגעה והתרחקות מהמזרון.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)