מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה ועמידה באמצעות לולדנה07/01/2009
בני בן שישה וחצי חודשין מתהפך לשני כיוונים, זוחל גחון נעמד מעט על 6 וחוזר לגחון ולפעמים מתנועע מעט קדימה ואחורה על 6 וחוזר לגחון. יש לי לול עץ ובו יש מגן ראש כמעט סביב כל הלול. אימי טוענת שכדאי להסיר את מגן הראש על מנת לאפשר לבני לאחוז במוטות הלול בטענה שזה יאפשר לו להרים את עצמו לישיבה ו/או לעמידה. אין לי בעיה להסיר את מגן הראש (הוא שם כי כשבני היה מתהפך לא כ"כ בשליטה הוא היה מקבל לפעמים מכה בראש, אבל היום הוא שולט היטב בהתהפכויות), אך השאלה היא אם עמידה/ישיבה תוך העזרות במוטות הלול היא תקינה או שיכולה להזיק? ושאלה נוספת: כשבני זוחל על גחון הוא לפעמים נעצר, מטה צד אחד של האגן על הרצפה ומיישר את היד והרגל הנגדית כדי, למשל, להתבונן למעלה. לפעמים הוא אפילו מנתק את הרגל הנגדית מהרצפה ומצליח להחזיק כך כמה שניות - האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה ועמידה באמצעות לול
שירי קאשי07/01/2009הי דנה,
ראשית לגבי ישיבה, התינוק לא אמור ללמוד לשבת מתוך כך שהוא מושך עצמו למעלה בכוח הידיים, אלא מעמידה על שש או שכיבה על הצד. עדיף שילמד לשבת בצורה הנכונה ולא ילמד לעשות זאת באמצעות הלול. לגבי עמידה נתחיל מכך שזה עדיין מוקדם לגילו. בהמשך הוא אמור גם ללמוד להעמד לבד אך הוא גם יכול להעזר ברהיטים או בסורגי הלול אך אין כל צורך בכך. ככל שישהה מחוץ ללול, על מזרון בשטח פתוח כך יוכל להתפתח מוטורית טוב יותר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב07/01/2009הי דנה
נשמע שבנך מתפתח יפה ומהר. אין שום נזק בשימוש בלול להתרוממות אבל אני הייתי דווקא מחכה עם זה כדי לא לעודד עמידה בגיל כה מוקדם ולממש את זחילת ה-6 , ללמוד להתישב קודם לגב ולחזק את הישגיו עד כה. אני מאמינה שבקצב שלו הוא ימצא במהרה כיצד ואיפה להיעמד ואין צורך להאיץ בכך.
התנוחה שאת מתארת בריאה ונורמלית ומראה על יכולת שמירה טובה על שיווי משקל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה11/01/2009תודה רבה לכן על התשובה. יש לי שאלה נוספת: כשהוא שוכב על הבטן לרוב ידייו קפוצות לאגרופים. כך גם כשהוא זוחל גחון ונעמד על 6. אין לו שום בעיה בפתיחת הידיים לצורך תפיסת חפצים או מישוש משטחים. הוא אף מכה בכף ידו מספר פעמים על משטחים שונים (רצפה, שולחן וכד'). האם צריך לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי12/01/2009הי דנה,
באזור גיל 3-4 חודשים אנו מצפים להתחיל לראות את ידי התינוק פחות קפוצות ויותר פתוחות. זה קורה בהדרגה וכמובן שעדיין מותר לו להיות עם יידיים קפוצות. תנסי לראות האם כשהו רגוע ונינוח הידיים משוחררות, האם מרבה לנסות ולתפוס צעצועים או שהנטייה היא יותר למצב הסגור. במקרה שרוב הזמן ידיו סגורות צריך לשלול מצב של טונוס מוגבר (יתבטא גם בכך שגופו נוטה להיות נוקשה) או בהלה (יתבטא גם בתגובות של בכי או קשיון הגוף במצבים של שינויים או במפגש עם אנשים שונים). במידה ואינו סובל מתופעות הללו הרי שיש לעבוד איתו על פתיחה של היד. לגרות לפתיחה ואחיזה על ידי צעצוע בכף היד, לגלגל לו בתוך כף כדור (בגודל של כדור של כדור טניס) ולפתוח את כף היד, לתת לו עיסוי בכף היד ובכל האצבעות כשאת לאט פותחת אותן. חשוב לא לעבוד בכוח אלא רק כמה שהוא מאפשר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)