שאלה לי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לי...
    מיכל
    07/01/2009

יש לי תינוקי חמוד בן 4 חודשים. מתפתח יפה לדעתי (מחייך, צוחק, מרים ראש, מוצץ יד, מסתכל ומתעניין).... אבל שני דברים שלא עושה עדיין: 1. לרוב לא מפנה את הראש לקולות כשהוא על הבטן (על הגב לעיתים כן מסתובב). אני יודעת בוודאות שהוא שומע כי קופץ מכל דלת נטרקת או משהו נופל וכו'- מאוד רגיש לרעשים. 2. חובט עם ידיו בצעצועים באוניברסיטה שנמצאים מעליו ומביא ידיים לפה ולעיניים אך לא מושיט יד לחפצים באופן מכוון. האם תקין? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי...

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    07/01/2009

הי מיכל
    1. צריך לבדוק האם הסיבה לאי הפניית הראש היא קושי של השרירים או חוסר רצון. נסי פעמים חוזרות וע"י צלילים שונים לגרות אותו להפניית ראש ושימי לב האם אי הפניית הראש היא חד משמעית או מקרית. אם היא חד משמעית חזרי אלי .
    2. החבטות בצעצועים הם נסיונות ראשונים לתפוס אותם וזה שמביא ידיים לפה זה טוב. נסו לגרות אותו ע"י הכנסת צעצועים שונים בגדלים ובטקסטורות שונות לידיו על מנת לעודד את האחיזה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו