מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רק ידייםעדי08/01/2009
שלום, בני בן 5 חודשים, מאז שנולד מראה העדפה ברורה לנשיאה על הידיים או במנשא בלבד. במשך היום הוא אף מוכן לישון רק על הידיים ולא בשום מקום אחר אך בלילה אין לו שום בעיה לישון במיטתו. ניסיתי להעביר אותו במשך היום למיטתו או ללול אחרי שנרדם ואם מראה סימני התעוררות לטפוח על ישבנו ולהשמיע קולות מונוטוניים. לעיתים זה עוזר אבל גם אם הוא נרדם הוא מתעורר כעבור חצי שעה מקסימום ולא מוכן להירגע בשום צורה עד שאני מרימה אותו והוא נרדם שוב על הידיים. בנוסף, כאשר הוא ער הוא לא מוכן להיות בשום מקום אחר חוץ מהידיים. הוא יכול להחזיק דקות ספורות בלבד בלול/ אוניברסיטה/ טרמפולינה/ מזרן פעילות, הוא מנסה להתרומם מהם לישיבה או עמידה, למרות שהוא כמובן לא עושה אף אחד מהם עדיין, על ידי הרמת פלג גופו העליון קדימה עם שרירי הבטן, וכשהוא לא מצליח הוא צורח ודורש שארים אותו. הוא מסרב גם לשבת יותר ממספר דקות בכסא הבטיחות באוטו או בטיול בחוץ בעגלה. נראה שכל מה שהוא רוצה הוא להיות מוחזק בצורה אנכית ועל הידיים או במנשא, גם כשמטיילים בחוץ.. הוא מאושר כאשר אני תומכת בו לישיבה ואז נותנת לו ידיים. הוא משתמש בכוחו בלבד כדי להתרומם על רגליו, מחזיק את כל משקל גופו על הרגליים ורק אז הוא נראה מבסוט! מיותר לציין שזה מתסכל מאוד, חשבתי שזאת תקופה שתעבור לו אך בנתיים המצב לא משתפר, ואני גם מודאגת שהוא ידלג על שלב הזחילה ויעבור ישר לעמידה (כי נראה שזה מה שהוא רוצה לעשות כל הזמן), למרות שאני מקפידה להשכיב אותו כל יום על הבטן כשברכיו וכפות רגליו חשופות. בנוסף הוא גם משתתף בחוג שחייה שכמעט כל מהלכו הוא נדרש להיות על הבטן. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לפתור את הבעיה? אודה מאוד על תשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעדי
דבי גרוס דולב08/01/2009הי עדי
נשמע לי שאת מנסה לא מעט דברים על מנת לשפר את המצב ובכל זאת קשה לבנך. קשה לי לדעת, דרך פורמט זה, אם מדובר בבעיה פיזית או ריגשית אבל אני יכולה לתת הערכה לפי תאורך.
את כותבת שבנך מרבה בנסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן, לא נינוח ורוצה להיעמד רוב הזמן.
כל הנ"ל בתוספת הרצון להיות על הידיים מעלה את ההשערה שיתכן שבנך סובל ממתח שרירים גבוה או טונוס שרירים גבוה. מתח גבוה בשרירים ובגוף בכלל מקשים מאוד על הרפייה ברוב התנוחות ומעודדים נסיונות התישבות והיעמדות, בנוסף מקשים מאוד על נינוחות כללית.
זוהי כמובן רק הערכה מרחוק, אבל בלי אבחון אישי לא אוכל לדעת בביטחה. כדאי אולי לשקול אבחון ולמידת תרגילים לתרגול ביתי על מנת לאפשר לבנך להיות בנינוחות ולהתפתח נכון, אשמח לתת פרטים נוספים גם בקשר טלפוני או במייל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)