מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 3 שבועות - רק על הידייםחגית12/01/2009
בן 3 שבועות. נולד בקיסרע ב- 39+1. עוד בבית החולים העדיף באופן ברור שינה על הידיים (ולא משנה של מי). ככל שהזמן עובר נראה שההעדפה נהיית להכרח... בשתי היממות האחרונות אינו מוכן לרדת מהידיים. אני משכיבה (בעריסה או בעגלה) רק לאחר שסיים לינוק ושקע בשינה עמוקה (בין 10 דק' לשעה על הידיים במאונך), מכסה היטב ונשארת מס' דק' לידו, ובכל זאת כעבור מס' דק' נוספות מתחיל לנוע באי שקט שהולך ומתגבר תוך כ- 20 דק' לכדי בכי. אני לא חושבת שמדובר בגזים או ריפלוקס של שכיבה על הגב, שכן החתלה הוא מאד אוהב ושוכב רגוע לחלוטין על שידת ההחתלה. לכן נוטה להאמין שמדובר במשהו רגשי. אני כמובן מודעת לעניין המעבר מהרחם לחוץ שגורר צורך בחום גופני... שאלותי הן: א. עד מתי על הידיים? האם לנסות בהדרגה להרגיל למיטה או שזה יקרה מעצמו? ב. הבעיה העיקרית היא בלילות: אני נרדמת איתו במיטתי כשהוא שוכב עלי (על הבטן בזוית), ואני פוחדת שאני עלולה לפגוע בו מתוך שינה או חלילה ממות בעריסה... תודה מראש על עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 שבועות - רק על הידיים
שירי קאשי12/01/2009הי חגית,
נתחיל מכך שכל מה שאינו בטיחותי עדיף לא לעשות. כמובן ששנת לילה ארוכה עליכם נכנסת בקטגוריה זו ולכן כדאי להרגילו לעבור למיטה. ההרדמות עצמה על הידיים בגיל זה יכולה להיות צורך שלו. הוא זקוק עדיין לחום שלך, לשמוע את פעימות הלב וכדומה. אם ימשיך לישון רק על הידיים זה יכול בהמשך להפוך להרגל שמאוד יהיה קשה להפטר ממנו ולכן כדאי שלפחות בלילה יישן במיטתו. זהו תהליך שבו הוא צריך ללמוד להיות עם עצמו במיטה, זה לוקח זמן וכמובן שתאלצי לקום הרבה כדי להרגיעו ולהחזירו למיטה (וחוזר חלילה...) אך לדעתי כדאי להתחיל עכשיו. להרדים לגמרי על הידיים את יכולה עוד מספר חודשים אך חשוב שידע לישון במיטה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)