מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידהליאת25/07/2007
שלום,
בני בן 11 חודש, בבוקר כאשר הוא מגיע לגן ואני נפרדת ממנו הוא בוכה (המטפלת ניגשת לשחק איתו), יחד עם זאת הוא אוהב את הגן מאידך כאשר אני לקוחת אותו אחה"צ הוא לא מראה סימני געגוע וכאשר אני ניגשת אליו הוא זוחל למטפלת שתרים אותו,
מה עליי לעשות?
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
עינת דולב-הדס25/07/2007הי ליאת,
בנך בן 11 חודשים נמצא בשלב שבו הוא מפתח יכולת שנקראת קביעות אובייקט. עד היום הוא לא ידע שמה שלא נמצא בסביבתו ממשיך להתקיים ובאזור גיל שנה הוא כבר אמור להיות מסוגל להבין שמה שהוא לא רואה עדיין קיים. זה מה שבדרך כלל מקשה על הפרידה בבקרים. הוא עוד לא לגמרי מבין שכשאת לא בטווח ראייתו את עדיין קיימת ולכן הוא בוכה. בנוסף זה טבעי לגמרי, גם אם הוא מאוד אוהב את הגן, לרצות להיות עם אמא שהיא מבחינתו נחווית כקשורה אליו. תהליך הפרידה וחווית הנפרדות של התינוק מתפתחות לאורך השנתיים הראשונות לחיי התינוק. רק לקראת גיל שנתיים הוא מתחיל להרגיש שהוא נפרד ועצמאי ושיש לו יכולות משל עצמו. ולכן זה רק טבעי שהוא ירצה להיות במחיצתך כי הוא מרגיש שאתם עדיין חלק אחד. דברים שיכולים לחזק את היכולת להבחין בקביעות אובייקט הם כל משחקי הקוקו למיניהם. להתחבא ולהמצא. בנוסף בבוקר כדי להקל על הבכי מומלץ לעשות טקס פרידה שיכול לכלול כל מה שנוח לכם. תנסי כמה טקסים (הקראת סיפור, חיבוק ממושך, בי בי מהחלון וכו') ותראי מה ילך הכי טוב עם ילדך.
לגבי זה שאת אוספת אותו והוא אינו רוצה לבוא, כנראה שהוא מרגיש עם המטפלת גם סוג כזה של חוסר נפרדות ולכן קשה לו להפרד ממנה. נסו לקיים טקס דומה גם בהפרדות מהמטפלת. זה סימן שטוב לו והוא מרגיש ביטחון במחיצתה וזה באמת יופי.
אשמח אם תעדכני אותי בהתגלגלות העיניינים
יום נפלא
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)