מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערסול תינוקאורית13/01/2009
שלום, הבת של מקשיתה את הגב ונאמר לי שעלי להרפות אותה באמצעות תנוחת ערסול. אני משתדלת להחזיק אותה כך במשך היום. היא בת 5 חודשים ושוקלת 7 קילו , איל לי בבית מנשא שמערסל. שמתי לב שיש מנשאים שיש להם גם חלק רק שנראה כמו גופיה שניתן לערסל בו, השאלה אם היא לא גדולה מדי?ראיתי באינרנט מערסל אך הוא לא נראה לי מעגל מדי את הגב?! יש לך אולי עוד רעיונות איך אני יכולה לערסל אותה שלא בידיים. או להמליץ לי איזה מנשא כדאי לי לקנות שרק למטרה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב13/01/2009הי מיטל
בגיל 5 חודשים אכן מעט קשה לערסל תינוק במנשא, בטח אם הוא לא רגיל לכך. אינני יכולה לדעת איזה מנשא עשויה ביתך להעדיף אבל אני ממליצה לך פשוט לנסות, ברוב החנויות ישנה אפשרות להתנסות במנשא אותו הם מוכרים, כך לא תקני לשווא.
לגבי הערסול עצמו- אפשר להוסיף לערסול קפיצה מונוטונית על כדור פזיו ולתת טפיחות עצמתיות בטוסיק, הדבר מקל על שני הצדדים.
בנוסף לערסול ניתן לעזור לתינוק מוקשת מידי ע"י תרגילי התעגלות- להשכיב את התינוקות על הגב ולהרים את רגליה לכיוון הראש כש הטוסיק תמוך ומורם גם הוא, לעשות זאת מספר פעמים רצוף ,כמה פעמים ביום.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסתבר שיש לה ריפלוקס
אורית13/01/2009אז אולי בגלל זה ההקשתה? בגלל שאין בעיה במשקל והיא כבר בת 5 חודשים הרופא המליץ שלא לתת לה תרופות ולהעביר אותה למוצקים. מבחינת התפתחות יש משהו שעושים בד"כ כדי לעזור למי שסובל מריפולקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס
שירי קאשי14/01/2009הי מיטל,
הרפלוקס יכול לנבוע או להיות מוגבר כתוצאה ממתח רב בשרירי החזה אשר מפעילים לחץ גם על הסרעפת וכתוצאה מכך גם על מערכת העיכול. אם הבעיה אינה קשה לרוב לא מטפלים בתרופות ולכן המלצת הרופא נראית לי נכונה מאוד. את יכולה להקל על תופעת הריפלוקס גם על ידי הערסול (אפשר גם בידיים או בפוף גדול ולאו דוקא במנשא) וכן על ידי התרגילים הבאים:
1. בשכיבה על הגב להניח שתי ידיים שלך על הצלעות שלה ולהניע את הצלעות מטה ולשחרר לאט. עשי זאת מספר פעמים. באותו האופן להניע את הצלעות באלכסון הצידה ולשחרר לאט.
2. כשהיא יושבת עליך את יכולה לתפוס אותה בצלעות מתחת לבית השחי ולהניע את הצלעות למעלה, למטה ולצדדים.
3. מגע עמוק של טפיחות ושפשופים על בית החזה. ניתן לעשות זאת עם פטיש פלסטיק של יום העצמאות, עם כל צעצוע גמיש אחר, או עם הידיים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)