הרגלי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה
    נטלי
    13/01/2009

שלום, אנו הורים לילדה בת שנה ו-5 ובעוד חודש מצטרף תינוק חדש למשפחה,לכן, החלטנו שכדאי להתחיל להרגיל את הילדה לסדר שינה שבו היא תדע להניח את הראש ולהרדם במיטתה בשעה 20:30 בערב לאחר אמבטיה וארוחת ערב. פה נוצרת המחלוקת ביני לבין בעלי,שנינו דוגלים בשיטות שונות של הרגל. אני,הרגישה מבין שנינו,משכיבה את הילדה לישון ועומדת ליד מיטתה,מלטפת אותה,שרה לה שירים, עד שהיא נרדמת לחלוטין,בד"כ תהליך זה לוקח גם יותר מחצי שעה.הילדה גם יודעת לזהות את החולשות שלי כלפיה ואם אני "נעלמת" לה מטווח הראייה לפני שהיא נרדמת לחלוטין היא מתחילה בבכי חזק והתהליך יכול להתחיל מהתחלה. בעלי,לעומת זאת דוגל בשיטה של להניח את הילדה במיטתה ,לומר לה מילים מעודדות כמו"את ילדה טובה","עכשיו את הולכת לישון לבד,את ילדה גדולה"נותן נשיקה וליטוף והולך לעיסוקיו.הילדה,לאחר שראתה כי בעלי לא נמצא ליד מיטתה,צורחת ובוכה,אבל הוא לא ניגש אליה ואומר לי שלאט לאט היא תעייף את עצמה ותבין שאף אחד לא יגיע אליה והיא תרדם לבד. הסיטואציה הזו מכניסה אותנו לוויכוח כמעט כל ערב בו הוא מרדים אותה,ולעיתים אני ממש מתעצבנת ומגיעה לבכי ומרמור,ההחלטה של שנינו לפני ההרדמה היא שכאשר בעלי מרדים אותה אני לא מתערבת בתהליך וכנ"ל גם לגבי .אני חוששת לגרום לילדה ע"פ שיטה זו של בעלי,חרדת נטישה ופחד בלהיות לבד.כמו שציינתי זו ילדתנו הראשונה ואין לנו ניסיון קודם. אודה לכם על תשובתכם, אמא מתוסכלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    13/01/2009

הי נטלי
    בעניין דיעות ותפיסת עולם אינני יכולה ליעץ אבל אני כן יכולה להגיד את דעתי.
    אני לא כ"כ בעד לתת לילד לבכות במיטתו עד שיהיה עייף וירדם, זה יוצר אצלו תסכול ואולי גם חוסר בטחון בהוריו, אולי... אני כן חושבת, כמו בעלך, שאולי כבר הגיעה לגיל בו תוכל לנסות להירדם בלי הנוכחות שלך , הדרך לכך היא ע"י השארתה לבד לאחר אמירת לילה טוב והקראת סיפור, אבל, כשהיא בוכה ,לגשת אליה, להרגיע ולצאת שוב מהחדר, וכך חוזר חלילה עד שמתרגלת לסדר החדש.
    לשיקולכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו