מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה לשחק עם תינוקת בת חודשיים?קרין14/01/2009
שאלה נוספת, מעיון בהודעות הבפורום אני רואה שמשתמשים הרבה במילה "לשחק". הבת שלי היא כאמור בת חודשיים וחצי ואני לא כל כך מבינה מה זה אומר "לשחק"...אני משתדלת להיות איתה בחוץ הרבה, לוקחת אותה איתי בטרמפולינה כשאני נעה ברחבי הבית כדי שהיא תראה תנועה ועניין, וגם משתדלת לדבר איתה ולשים לה מוסיקה, אבל היא תמיד נרדמת. חשבתי שאולי היא נרדמת כי באמת "משעמם לה". מצד שני, מה אני כבר יכולה לעשות עם תינוקת בגיל הזה? למה הכוונה כשאומרים "לשחק".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
שירי קאשי15/01/2009הי יעל,
התינוק זקוק למגע, תנועה וקול. חשוב לחשוף בהדרגה את המערכת החושית שלו לגירויים שונים על מנת לעזור לו להתפתח נכון.
מספר המלצות:
1. לעשות מעברים מהירים (מבלי לטלטל את התינוק) בין תנוחות ההחזקה - השינויים המהירים מביאים לשינוי מיקום הראש במרחב ותורמים להתפתחות מערכת שיווי המשקל. חשוב לראות שהוא מגיב טוב ולא מראה מצוקה. אם התגובה פחות משוררת אז לעשות לאט.
2. מגעים בעוצמות ומרקמים שונים על חלקי גוף חשופים - מגע עדין ומגע עמוק יותר, מגע של בד רך ושל בד קשה יותר, כדור חלק וכדור קוצים, עיסוי בכל הגוף כולל אצבעות וכפות ידיים ורגליים וכו'.
3. לרקוד בבית לצלילי מוזיקה מגוונת - תינוקות לא זקוקים רק לבייבי מוצרט אלא ניתן גם מוזיקה קצבית יותר או פחות.
4. להניע את גפיו.
5. לגלגלו מצד לצד.
6. להשכיבו על כל צידי גופו (גב, בטן וצדדים).
7. לגרות לעקיבה של העיניים (על ידי צעצוע, פנים של אמא).
וכו'.......
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)