תינוקת בת 6 חודשים מתקשה להירדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 6 חודשים מתקשה להירדם
    לנה
    17/01/2009

שלום, הילדה שלי בת שישיה חודשים ויש לה קושי להירדם לבד. מאז שהיא נולדה היא סבלה מהקאות, אלרגיה לחלב ורפלוקס. היא סבלה והתפתלה ומצאתי דרך טובה להרגיעה - על הכתף שלי. בערבים המעטים בהם הייתה רגועה הייתי מניחה אותה במיטה והיא הייתה נרדמת לבד. לפני חודש המצב ממש החמיר. גם כאשר בתי כבר נרדמת בידיים שלי , היא מתעוררת ברגע שאני מניחה אותה במיטה. רק אם היא ישנה שינה מאוד עמוקה אני יכולה להעביר אותה במיטה. מבחינתי אין לי בעיה להמשיך ולהרדים אותה בכל צורה, אך בעוד חודשיים אני מכניסה אותה למשפחתון ולא הייתי רוצה שתקבל טראומה אם לא תקבל את מה שהיא רגילה לקבל... כבר מספר ימים אני מנסה להרגיל אותה להירדם במיטה. אני יושבת ליד המיטה, מלטפת, מדברת, שרה. אך הילדה שלי נתקפת בכי היסטרי כבר תוך דקה , היא ממש מתעצבנת, הבכי כל כך חזק שהיא מתחילה להישתעל וכימעט להקיא. לוקח מעל עשר דקות להרגיעה. הייתי רוצה לקבל את עצתכם, איך ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה. עוד שאלה - האם כדאי בשלב ראשון להרגיל אותה להירדם לבד במשך היום, כך שתסתדר במשפחתון ואת נושא הירדמות בלילה לדחות לגיל מאוחר יותר - גיל שנהץ תודה, לנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרדמה

שירי קאשי
    18/01/2009

הי לנה,
    בהחלט תינוקות רבים נוטים להתנהג אחרת בכל מה שקשור בהרדמות בלילה וביום. אם תוכלי להצליח להרגילה להרדמות עם פחות התערבות במהלך היום, הרי שבשלב זה זה בהחלט מספק ויקל עליה את המעבר לגן. אני מאמינה גם שבאופן הדרגתי זה גם ישפיע על אופן ההרדמות בלילה. יש לקחת בחשבון שכשהיא תכנס לגן אולי דוקא ההרדמות בלילה תהיה קשה יותר כיוון שלא תרצה להפרד ממך או אולי קלה יותר כיוון שתהיה עייפה מאוד מכל היום. כל תינוק מתנהג אחרת ומה שחשוב כרגע הוא להקל על המעבר לגן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו