בן שנה- התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה- התפתחות
    מאיה
    19/01/2009

שלום רב, שמי מאיה, ויש לי תינוק מקסים בן שנה וחודש. הוא תמיד התעכב קצת בהתפתחות מוטורית, אך לא משהו חריג (זחילת גחון בגיל שבעה חודשים, שש בתשעה ישיבה בעשרה וכו'). משום מה, הוא כמעט לא עושה שום פעולה שקשורה ביידים- לא מצביע, לא מרים ידיים-על הראש, או מחיאות כפיים. הוא כן עושה "ביי-ביי" לפעמים. לפעמים נדמה שהוא ממש אנטי שנוגעים לו בידיים ומרימים אותם או מוחאים כפיים בשבילו. אולי הוא לא מבין את המשמעות של שימוש בידיים. האם זה משהו חריג בגילו. למי כדאי לפנות? תודה, מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה- התפתחות

הוספת תגובה

• בן שנה- התפתחות

שירי קאשי
    20/01/2009

הי מאיה,
    לרוב מתיחסים לגיל שנה כגיל בו תנועות ומחוות הידיים אמורות להתפתח. למרות זאת אין זה חריג שילדים מתקשים בפעולות אלו ולרוב זה קשור בזקיפות יתר בשרירי הגב או קיצור שלהם (זה קורה הרבה אצל ילדים ששהו המון זמן על הגב). כמובן שאיני יכולה לדעת דרך התכתבות האם זהו המצב אצלכם אך במידה ולבנך יש נטיה להיות זקוף כל הזמן ומעט נוקשה בגופו הרי סביר להניח שבכך מדובר. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לברר את הנושא וכן על מנת לעזור לו להרפות את גופו ובכך לשפר את השימוש בידיים וכן על מנת לשפר את המוטוריקה בכלל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

מאיה
    20/01/2009

היי שירי, תודה על התגובה. את אכן צודקת ולבני היתה (או עדיין נשאר קצת) אקסטנציה מוגברת. אנחנו היינו בשיעורים פרטיים ב" צעד ראשון" מגיל 4 חודשים. חל אצלו שיפור משמעותי, וגם היום אנחנו בשיעורים פרטיים בעקבות בעיית שווי משקל. האם אני יכולה להניח לו לנפשו וזה יסתדר? אני מרגישה שאנחנו כל הזמן במרדף אחר אבני הדרך ההתפתחותיים? תודה, מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/01/2009

הי מאיה,
    בעיית שיווי המשקל יכולה לנבוע מאותה סיבה של זקיפות יתר ונוקשות ולכן טיפול בה יעזור גם בנושא מחוות הידיים. התיעצו על כך גם עם המדריכה איתה אתם נפגשים, אני בטוחה שהיא תוכל לכוון אתכם גם בנושא זה. בכל מקרה ההסתכלות שלה אמורה להיות כוללת ולכן טיפול בקשיים שהיא מזהה אמור לעזור גם כאן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו