ייעוץ בנושא מוצצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בנושא מוצצים
    לי רון
    26/07/2007

היי לכולם, זוג התאומים שלי נולדו בשבוע 35 , היום כבר הם בני שלושה וחצי חודשים לא חובבים מוצצים ... מה לא ניסינו - את כל סוגי המוצצים.

לאחר ניסיונות מרובים הם מוכנים לקחת רק כשהם רגועים ורק אחרי אוכל... כשלא מתחשק להם הם עושים עם הפה כאילו בא להם להקיא או מתחילים לבכות....

לא יודעת מה לעשות ? כשהם בוכים או לא רגועים המוצץ רק מרגיז אותם יותר.

כגננת אני יודעת שמוצץ זה דבר מרגיע והפחד הגדול שלי שהם לא יתרגלו ובעקבות זה יהיו ילדים עצבניים (כי לא יהיה אובייקט שירגיע אותם)

יש לכם אולי טיפים איך בכל זאת להרגיל אותם ל"התאהב" במוצץ?

אשמח לקרוא תגובות שיעזרו לנו ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בנושא מוצצים

הוספת תגובה

• מחשבות על מוצץ

עינת דולב-הדס
    26/07/2007

הי לי רון,
    אני לא בטוחה שתאהבי את מה שאני רוצה לכתוב לך כי מחשבתך הראשונית על מוצצים היא חיובית. אני דווקא רוצה לתת לך כמה נקודות לחשיבה לרעתו של המוצץ. בסופו של דבר את כאימם של התאומים תחליטי מה מתאים לך. בעיקרון מוצץ הוא אכן פתרון ממש קל אם הוא מצליח, אכן לא כל התינוקות אוהבים למצוץ את אותה פטמת גומי חסרת טעם. תחשבי איך קוראים למוצץ באנגלית. הרעיון הוא שהמוצץ בדרך כלל פותר להורה את הבעיה, הבכי מפסיק אולם לא תמיד הבעיה של התינוק באמת נפתרת. למשל אם כואב לתינוק והוא בוכה ושמים לו מוצץ בפה, מפסיק לכאוב לו? אבל הבכי לעיתים נפסק. אז ההורה נרגע אבל הבעיה לא בהכרח נפתרה... מקום למחשבה.
    לא ציינת האם התינוקות יונקים או לא. אם הם יונקים הרבה פעמים השימוש במוצץ יכול לקלקל את היניקה, אבל לא אכנס לזה מכיוון שאנ ילא יודעת אם הם יונקים או לא, אבל זו גם נקודה למחשבה...
    בנוסף בשלבי חייו הראשונים של התינוק הוא מגלה את העולם דרך הפה, כל דבר שהוא מגלה הוא מכניס לפה, כך הוא מגלה את הידים שלו, את הרגליים שלו וכד'. כשהוא מביא את הידים והרגליים לכיוון הפה הוא מתעגל ואם הוא שוכב על הגב וקצת מעביר משקל הוא יכול למצוא את עצמו שוכב על הצד ומשם הדרך הנכונה להתהפכות נכונה. אולם אם המוצץ יהיה בפיו סביר שהוא לא יביא את הידים והרגליים לפה כי הפה "תפוס" ואז יכולה להתעכב התפתחותו המוטורית. או שימצא דרך פחות אופטימאלית להתהפך וכזו שתשבש התפתחות מוטורית אחרת בעתיד. עוד נקודה למחשבה.
    בגיל גדול יותר לעיתים מוצץ יכול לעכב את התפתחות הדיבור. אם הוא נמצא בפה אז אי אפשר לדבר באופן בהיר. כמובן שכאן אפשר להגיד שאנחנו נותנים לילד מוצץ רק כשהוא לא רגוע אבל אנחנו שוכחים בזה שבגיל גדול יותר אנחנו מאבדים את השליטה ולעיתים קשה מאוד לעודד ילד שהתרגל להוציא את המוצץ מהפה.
    אם מסתכלים לעתיד הממש רחוק, הרגעה דרך הפה, כלומר הרגעה אוראלית, איפה אנחנו מכירים אותה ממבוגרים? אולי סיגריות? אולי אכילה לצורך הרגעה? למה במקום להשריש את ההרגעה דרך הפה לא לנסות להשריש הרגעה על ידי תנועה, מגע או מוסיקה? כשאני מדברת על הנושא הזה אני מתכוונת גם ל"אוי, קיבלת מכה? בוא אני אתן לך שוקולד וזה יעבור" או "למה אתה בוכה? קח בקבוק מים..."
    כל אלו הן נקודות למחשבה.
    הייתי שוקולת שוב את הדברים, אם בנייך מעדיפים לא למצוץ מוצץ הייתי מחפשת דרכים אחרות. באמת לפעמים זה יותר קשה. הרבה יותר קל לדחוף מוצץ, אבל לדעתי זה שווה את המאמץ לטווח רחוק. האם הם יהיו תינוקות או ילדים עצבניים? ההפך, יכול להיות שהם ימצאו את הדרך להרגע ללא מוצץ ואז זה נפלא כי הם לא זקוקים לחפץ כדי להרגע ואם לא תמיד אפשר לנסות להציע "חפצי מעבר" נוספים, כמו חיתול או בובה למשל. אני מכירה ילדים רגועים ביותר שגדלו ללא מוצץ.
    תחשבי על זה
    לילה טוב
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו