רגישות אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות אצל תינוק
    שרה
    21/01/2009

שלום, תינוק בן ארבעה חודשים, עירני וסקרן, שוקל 7.5 קילו,יונק , מתהפך מהגב לבטן, מרים ראש וכתפיים (הכנה לישיבה) וכו'וכו'....כלומר, מתפתח יפה:) אבל לאחרונה שמתי לב שהרגישות לקול של שקית שהייתה מאז שנולד גדלה להיות רגישות ל:'קולות של מטבח' גירוד גזר..דפיקת שניצל.., חיקויים של חיות מבהילים אותו, הרמת קול קלילה, טריקת דלת, ילדים צועקים... ועוד משהו- הוא לא אוהב שנוגעים בו בידיים... אני עושה לו עיסוי מאז שנולד ותמיד הידיים קפוצות , לא מרפה את היד, וגם כשמנסים סתם לתת לו יד, הוא מושך את ידיו תוך כדי רטינה.. אם זה תוך כדי משחק אז הוא נותן, אבל כאשר הוא נותן זה רק בשביל שיוכל להתרומם...בדומה לזה אם אני שמה לו ידיים מאחורי הגב הוא ישר מתרומם. במשך היום הוא ישן רק שעתיים (ער מ6 בוקר עד 6 בערב ברציפות, אם ישן זה רק למשך חצי שעה) מתעורר ב9-10 אוכל וחוזר לישון. לא ישן טוב, מתעורר כל שעתיים שלוש לאוכל, חיבוק ומה לא.. האם זה בסדר? מה לעשות לגבי רגישות לקולות? יש לציין שהרגישות מתבטאת בכך שיש לו מבט מבוהל, שירבוב שפתיים, ולעיתים קרובות בכי היסטרי לא ממושך. אני יודעת שאלו רק חלק מהסימנים לבעיות קשב וריכוז אך האם זה כך גם אצל תינוקות צעירים כ"כ? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות אצל תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לשרה

דבי גרוס דולב
    21/01/2009

הי שרה
    כרגע אין שום מקום לייחס את שתיארת לבעיות קשב וריכוז, זה מאוד מוקדם לזה.
    אבל כן יש לתת את הדעת לרגישות היתר, את מתארת מצבים שיכולים להעיד גם על מתיחות יתר בגוף וקשה לי לדעת האם מדובר רק בקטע פזיולוגי או גם רגשי.
    אני ממליצה לך לשקול איזשהו סוג של אבחון כדי לדעת את מקור הקושי ולעזור לתינוק להתמודד איתו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו