מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות אצל תינוקשרה21/01/2009
שלום, תינוק בן ארבעה חודשים, עירני וסקרן, שוקל 7.5 קילו,יונק , מתהפך מהגב לבטן, מרים ראש וכתפיים (הכנה לישיבה) וכו'וכו'....כלומר, מתפתח יפה:) אבל לאחרונה שמתי לב שהרגישות לקול של שקית שהייתה מאז שנולד גדלה להיות רגישות ל:'קולות של מטבח' גירוד גזר..דפיקת שניצל.., חיקויים של חיות מבהילים אותו, הרמת קול קלילה, טריקת דלת, ילדים צועקים... ועוד משהו- הוא לא אוהב שנוגעים בו בידיים... אני עושה לו עיסוי מאז שנולד ותמיד הידיים קפוצות , לא מרפה את היד, וגם כשמנסים סתם לתת לו יד, הוא מושך את ידיו תוך כדי רטינה.. אם זה תוך כדי משחק אז הוא נותן, אבל כאשר הוא נותן זה רק בשביל שיוכל להתרומם...בדומה לזה אם אני שמה לו ידיים מאחורי הגב הוא ישר מתרומם. במשך היום הוא ישן רק שעתיים (ער מ6 בוקר עד 6 בערב ברציפות, אם ישן זה רק למשך חצי שעה) מתעורר ב9-10 אוכל וחוזר לישון. לא ישן טוב, מתעורר כל שעתיים שלוש לאוכל, חיבוק ומה לא.. האם זה בסדר? מה לעשות לגבי רגישות לקולות? יש לציין שהרגישות מתבטאת בכך שיש לו מבט מבוהל, שירבוב שפתיים, ולעיתים קרובות בכי היסטרי לא ממושך. אני יודעת שאלו רק חלק מהסימנים לבעיות קשב וריכוז אך האם זה כך גם אצל תינוקות צעירים כ"כ? סליחה על השאלה הארוכה ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרה
דבי גרוס דולב21/01/2009הי שרה
כרגע אין שום מקום לייחס את שתיארת לבעיות קשב וריכוז, זה מאוד מוקדם לזה.
אבל כן יש לתת את הדעת לרגישות היתר, את מתארת מצבים שיכולים להעיד גם על מתיחות יתר בגוף וקשה לי לדעת האם מדובר רק בקטע פזיולוגי או גם רגשי.
אני ממליצה לך לשקול איזשהו סוג של אבחון כדי לדעת את מקור הקושי ולעזור לתינוק להתמודד איתו.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)