מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם המשקל גרם לה לבעיות התפתחות?תילתול24/01/2009
יש לי בת 8 חודשים ושבוע היא באחוזון מאוד נמוך (2) בגלל שסע בחיך היא מוציאה הרבה אנרגיה באוכל ובגלל שעברה איזה ניתוח. בכל מקרא היא זוחלת זחילה "אינדיאנית" מאוד איטית היא נעה בחופשיות ממקום למקום בעזרת גילגולים או האמצצעות מצב של כמעט ישיבה ואז היא מסתובבת. האם היא צריכה לשבת כבר לבד בזמן שכזה? ניראה כי שרירי הגב שלה חלשים כי כאשר אני מושיבה אותה הגב שלה מאוד כפוף, מצד שני היא על 4 עושה ניעות כל היום ולפעמים עומדת גם על שש בערך מגיל חצי שנה. אבל עם כל זה היא עדיין לא זוחלת על 4 או יושבת. היא מעדיפה לעמוד ולא לשבת בעזרת האחיזה שלנו היא מרימה את עצמה לבד לעמיד ואף עומדת יציב האם מצב זה פוגע בה? אני לא יודעת אם לקחת אותה גם לרופא התפתחות כי היא נמצאת במעקבים רבים בהרבה תחומים. האם לפי המתואר יש לה עיקוב בהתפתחות והדבר מצריך ביקורת? אשמח לתשובה מורחבת בנושא. תודה ויום מקסים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתילתול
דבי גרוס דולב24/01/2009הי תילתול
אינני יכולה לדעת מה גרם לקושי התפתחותי אצל ביתך בלי להכירה אבל ציינת מספר גורמים שמצביעים על קושי- זחילת הגחון האיטית, התקדמות בגיגולים ונסיונות התקדמות דרך ישיבה (שזהו שיבוש שכדאי מאוד לעצור ), שרירי גב חלשים והעדפה לעמידה לפני זחילה על 6 (רצוי לא להעמיד תינוק שחסרים לו שלבים קודמים לעמידה).
אני מבינה שאתם נמצאים במעכבים שונים בשל בעיות אחרות אבל מנקודת המבט שלי אני כן חושבת שכדאי לקחת את ביתכם לאבחון, לעזור לה לארגן את התפתחותה המוטורית כראוי ולקבל תרגילים מחזקים. ומנקודת המבט שלי כמדריכה להתפתחות תינוקות, זוהי הכתובת עליה אני אמליץ.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)