קושי רציני בהתהפכות מהגב לבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי רציני בהתהפכות מהגב לבטן
    אורית
    24/01/2009

בתי בת 5.5 חודשים. מתהפכת מדי פעם מהבטן לגב והתחילה מדי פעם להסתובב בציר. יש לה ריפלוקס וכתוצאה מהפליטות, והתלונות כשהיתה על הבטן היא שכבה זמן רב מדי על הגב. אני לא מושיבה אותה בסלקלים / טרמפולינות (חוץ מבנהיגה כמובן). לא תמיד היא מסכימה לשכב על הבטן, אבל כשנוח לה אז היא לפעמים כאמור מסתובבת ציר ומתהפכת / משחקת. אבל, כשהיא על הגב היא ממש לא נראית קרובה ללהתהפך אל הבטן. אני מנסה להחזיק לה רגל כשהיא חצי מסובבת ולגרות עם חפץ / מנסה לגלגל אותה פסיבי/מנסה להרים רגלים אליה ולגלגל אותה היא לפעמים מתנגדת) ועושה רק בעצמה לבד- כל התרגילים שהראו לי שאמורים לעזור.. אבל אין שיפור. המקסימום שהיא עושה זה לסובב את הראש אחורנית ולהושיט מעט יד אחורנית.. כמה שלא אגרה אותה עם צעצוע אל הפה אל הידיים.. היא לא תתאמץ כדי לעבור לבטן. האם להמשיך להתעקש? האם מומלץ במצב כזה לעשות פיזיותרפיה? אמרתי לרופא ילדים שלא נראה לי שתקין לשלב הזה שלא נוח לשכב יותר מדי על הבטן אני ממש נאבקת איתה על זה ומנסה להעסיק אותה) ולא להיות בכיוון של להתהפך מהגב אל הבטן. ביקשתי ממנו הפניה למכון להתפתחות הילד, הוא אמר שאין דבר כזה, שהלחץ הוא אצלי וכל ילד יתפתח בקצב שלו, שאני יכולה לעבוד איתה ולא להיות לחוצה. אני מודעת לזה שכל ילד מתפתח בקצב שלו, אבל אני מאמינה שאפשר גם לפנות לעזרה מקצועית שתעזור לילד.. כשלנו כואב אנו יכולים לקחת את עצמנו לפיזיותרפיה.. אם אני לא אבקש בשבילה מי כן?! אציין שהלכנו לחוג ליווי התפתחותי ולצערי אני לא רואה שיפור בזה. יש לך הצעה אולי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה חאורית

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי אורית
    תיארת יפה את המצב. מכיוון שאת כבר מתרגלת את התרגילים המומלצים לעידוד היפוך, סביר להניח שישנו קושי מוגדר שמעכב את התהפכותה של ביתך מגב לבטן. תיארת מצב בו את מטה את הרגל שלה ומנסה לגרות אותה לסיים את ההיפוך אבל היא מסובבת את גבה לאחור- מה שהיא בעצם מטה לאחור הוא את עמוד השדרה ולכן מתוך כך ישנו סיכוי שלביתך יש בעיה של הקשתת יתר של הגב וחוסר בכפיפה. שיבוש זה מהווה סיבה הגיונית לקושי של ביתך. גם הקושי לשכב על הבטן מגיע בד"כ מאותה סיבה. הסיבה לכך שאני מציינת קושי זה ורופא הילדים לא היא דרך ההסתכלות שלנו על תנועתיות הגוף ובזה בעצם ההבדל המקצועי ביננו.
    הצעתי (הלא צנועה..) היא לנסות דרך אחרת של הסתכלות, כמו זו בה אני מטפלת- פלדנקרייז לתינוקות שנותן הצעות תרגול ופתרון אחרים לבעיה, אשמח לעמוד לרשותך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רלוונטי גם באזור ירושלים?

אורית
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אורית

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי אורית
    רלוונטי בכל הארץ, את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ל- 052-8240914 ואתן לך את כל הפרטים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו