מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה להתייחס ברצינותמיכל25/01/2009
ביתי 5 חודשים וחצי היא עדיין לא מתהפכת אך מאוד מנסה , מה כבר יקרה אם היא תתהפך בגיל 7 חודשים? אז מה אם היא תאחר , מה כבר יקרה? לא שמעתי על ילדים שלא הולכים אף פעם. המון מקרים של חברות ומשפחה על כך שתינוק התפתח מאוחר ועשה יותר מכולם בבת אחת. השאלה היא - האם לדאוג? או שההשקפת עולם שלי לא נכונה? מתי זה ממש מאוחר להתהפך ? ידוע עד גיל 6 חודשים מצפים מהתינוק אבל מתי זה עוד נחשב לנורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב25/01/2009הי ענת,
אני תמיד מתיחסת ברצינות, אני מקווה.
רף ציוני דרך בהתפתחות נקבע על מנת לבחון את התקדמות התינוק ולדעת לזהות מתי ישנו קושי בהתפתחות ומתי כדאי להתערב. לגבי התהפכויות נקבע הרף לגיל חצי שנה כשלב בו נרצה לראות את מימוש ההתהפכויות. נכון שיש תינוקות יוצאים דופן אשר הגיעו לגיל זה, טרם התהפכו ואין להם שום בעיה. מנסיוני המקצועי אני יכולה להגיד שבודדים הם המיקרים האלה שאני פגשתי, ברוב המיקרים תינוקות שהגיעו לגיל זה וטרם התהפכו סובלים מקושי קטן או גדול ששווה לטפל בו על מנת שלא יופיע בצורה אחרת בשלב מאוחר יותר בהתפתחות.
אז נכון שבסוף כולום הולכים אבל השאלה היא כחצד עושים זאת ואיזה פיצוי תנועתי הם מבצעים בשל הקושי שלא טופל.
דוגמא- תינוק שמתקשה להתהפך בשל טונוס שרירים נמוך, יתהפך בגיל מאוחר יותר אבל אותו הטונוס יכול להפריע גם בשלבים אחרים בהתפתחות- בזחילה, בעמידה ואף בהליכה. בגיל שנה , שנתיים או חמש.
לכן מהמקום שלי אני מאמינה שתנועה צריכה להיות טובה, איכותית וחופשיית על מנת לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום באדם- נפש בריאה בגוף בריא.
מקווה שעניתי על שאלתך,
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)